Nie je žiadnou novinkou, že pokiaľ Škodovka testuje niektoré svoje novinky, tak ich rovno vypustí do premávky na českých diaľniciach.

Niekedy je to skutočne skúška ohňom ak si zoberieme do úvahy stav niektorých ciest. Podobne tomu je aj teraz, no dalo by sa povedať, že trošku predčasne alebo možno prekvapivo. Škoda totiž začína s testovaním modernizovaného modelu Kodiaq.

Oficiálny príchod novinky sa očakáva v roku 2020, kedy bude veľké SUV na trhu presne 4 roky. To automobilka zjavne nebráni v tom, aby novinku testovala už teraz. Zo špionážneho videa, ktoré sa podarilo zachytiť magazínu Auto.cz je zjavné, že modernizovaný Kodiaq sa Škoda nesnažila vôbec zamaskovať. A vlastne, jediný detail, ktorý ho prezradil, bol nápis ŠKODA na piatych dverách. Jedná sa teda skutočne o facelift?

Automobila už od príchodu modelu Scala pretláča celým svojim portfóliom tento nový dizajnový prvok. V súčasnosti najmldší držiteľ nápisu na dverách batožinového priestoru je modernizovaný Superb. Dalo by sa teda povedať, že to môže svedčiť o testovaní novinky. No čo okrem toho nám zábery Auto.cz prezrádzajú? Azda len najskôsenejšie oko si všimne decentne doladenú grafiku predných svetlometov, ktoré by po vzore Superbu mohli prierniesť Matrix technológiu. A presne tu výpočet viditeľných zmien končí. Dalo by sa teda polemizovať či sa skutočne jedná o modernizovaný Kodiaq alebo len o akúsi medzisériu pred modernizáciou. Veď spomeňme si na dnes už dosluhujúci Rapid, ktorý zopár decentných zmien svetiel a smeroviek dostal aj pred oficiálnym faceliftom.

Nový Superb prináša špičkové technológie

Každopádne, ak sa pozrieme na to, čo by novinka mala so sebou reálne aj priniesť zistíme, že zmien skutočne veľa nebude. Ponesú sa väčšinou len v akomsi vylepšení použitých materiálov v interiéri, v jemne prepracovanej grafike svetlometov s dynamickými smerovkami a taktiež aj s príchodom plug-in hybridnej verzie. Tá si prepožičia pohonné ústrojenstvo s vlajkovej lode Škody, ktorá sa na trh v “eko” verzii dostane až neskôr. Naskytá sa mi teda otázka, či je v prípade Kodiaqu skutočne nutná nejaká rozsiahla modernizácia lebo bude stačiť len postupné pridávanie noviniek ako v prípade Rapidu?

Zdroj: Auto.cz

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokElektrický Volkswagen v podaní ID.3, ponúkne dojazd až 550 km!
Nasledujúci článokNové Porsche 718 dostane atmosféru a manuál!
Som študentom Fakulty Elektrotechniky a Informatiky STU. Vo svojom voľnom čase sa venujem najmä technologickým novinkám z oblasti IT a autonómnych technológií. Sledovanie noviniek a pokrokov v automobilizme patrí medzi moje najväčšie koníčky. Najviac častu trávim sledovaním koncernu VW a taktiež elektromobilitou a vecami s ňou spojenými.