Iba pár týždňov po predstavení najnovšej generácie Superb-éčka už Škodovka oficiálne spustila predaj tejto novinky. Je cena prekvapivo nízka?

Nový Superb sa všade chvastá svojou základnou výbavou, ktorá už dávno netvorí ten klasický škodovácky social packet. Namiesto toho zákazník dostane už v štandarde napríklad LED svetlomety, kopu jazdných asistentov aj také 17 palcové disky.

Takže.. Na výber bude z niekoľkých stupňov výbavy, a to ACTIVE, Active Plus, AMBITION, Ambition Plus, STYLE, Style Plus, Safety Style, SPORTLINE, Sportline Plus a najluxusnejšia Laurin & Klement. Aký je medzi nimi rozdiel okrem cenovky?

V základnom balíčku ACTIVE dostanete Superb-éčko s motorom 1.5 TSI, ktorý má výkon 110 kW/156 koní. S cenovkou 24 870 EUR sa v aute bude nachádzať všetko, čo človek potrebuje na pohodlnú a zároveň príjemnú cestu. Moderných asistentov, LED svetlá a s paketom Active Plus získate aj predné parkovacie senzory a zliatinové 17-ky.

Škoda Superb 2020 - Startstop.sk - PRVÉ DOJMY

Najvyšší stupeň výbavy Laurin & Klement začína na sume 34 260 EUR. Okrem pôvabného interiéru či bezkľúčového zamykania budú súčasťou vozidla aj nové prepracované full LED matrixové svetlomety. A tie sú teraz absolútnym fenoménom k názvu Škoda.

Novinka umožňuje mať rozsvietené diaľkové svetlá aj v prípade, že ide oproti iné vozidlo. Vďaka dynamickému prepínaniu jednotlivých modulov nedochádza k oslňovaniu. Prepínanie je možné pomocou detekovania protiidúceho vozu prostredníctvom kamerového systému. Ten je umiestnený pod čelným sklom.

Čo sa týka zadných svetlometov, na nich je vidieť modernizáciu podstatne viac. Disponujú novou grafikou charakteristického písmena C pre obrysové svetlá a taktiež aj dynamickými smerovkami. To má podľa automobilky vozu dodať hlavne na dynamike a zvýšenej viditeľnosti zo zadnej partie.

Ceny jednotlivých výbav štartujú nasledovne:

  • ACTIVE – od 24 870 €
  • AMBITION – od 27 060 €
  • STYLE – od 30 290 €
  • SPOTLINE – od 33 430 €
  • LAURIN & KLEMENT – od 33 430 €

Pokiaľ Vám ale táto limuzína rodinného typu nebude stačiť, stále je na výber aj verzia Scout, ktorá je vôbec prvá svojho druhu pri modeli Superb.

Najväčším lákadlom pre tento model by sme mohli označiť povzbudzujúci fakt, že už v štandardnej výbave bude mať Scout pohon všetkých kolies. A to je niečo, čo dnešným samozvaným „terénnym predátorom“ chýba. Ešte aj mini a klasické SUV modely, ktoré sa chcú podniknúť neočakávanú cestu, toto privilégium niekedy nemajú.

Zdroj: Škoda

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokPRVÉ DOJMY Škoda Mountiaq, prvý terénny pick-up!
Nasledujúci článokLamborghini do drsných podmienok: Koncept Huracán Sterrato