Domov News Touareg číslo milión: Volkswagen oslavuje úspešné SUV špeciálnou edíciou

Touareg číslo milión: Volkswagen oslavuje úspešné SUV špeciálnou edíciou

V Bratislavskej továrni automobilového giganta Volkswagen sa denne vyrobia stovky vozidiel. Nedávno však z výrobnej linky zišiel významný kus, ktorý sa značka rozhodla osláviť špeciálnou edíciou. Obľúbených Touaregov sa už totiž poskladalo viac ako jeden milión.

Od predstavenia prvej generácie vlajkovej lode VW ubehlo už 17 rokov. Touareg za ten čas spoznal tri generácie, a celý rad zaujímavých variantov. To, že ľudové SUV vzniká práve v našom hlavnom meste, nie je žiadnou novinkou. Čerstvou správou ale je prírastok do jeho ponuky výbav. Exkluzívne vyhotovenie odkazuje na počet vyrobených kusov, a dostalo rovnomenné označenie “ONE Million“.

Oslavná edícia má niekoľko jedinečných prvkov, ktoré ju odlišujú od štandardného Touaregu. V exteriéri pribudol na výber úplne nový lak Sechura Beige. Rovnako je to aj pri diskoch, ktorých ponuka sa rozšírila rovno o dva vzhľady. Menšie leštené 20-palcové ráfiky nesú názov Bogota a strieborné 21-palcové zasa Suzuka. Okrášlený zovňajšok dotvárajú zatmavené zadné svetlá či plaketa na B-stĺpikoch pripomínajúca, že ide o toto prevedenie. Špecialitu je tiež možné nakonfigurovať s balíkom R-Line Black Style. Vo vnútri prevláda luxus. Sedadlá vyhotovené vo vysokokvalitnej koži Puglia sú lemované bielou, a vo vrchnej časti sa striedajú s hnedým prešívaním v diamantovom vzore. To nájdeme aj na dverách. Rovnaké špičkové materiály boli použité aj na rýchlostnej páke, volante, palubnej doske či dokonca kľúčiku od auta.

Pre Volkswagen je Touareg neodmysliteľným modelom. Vďaka nemu sa totiž firma vyformovala do podoby, v akej ju poznáme dnes. Bratislavský závod je jediným na svete, ktorý tento typ vyrába. Len krátko po jeho uvedení na trh v roku 2002 sa stal best-sellerom. Odvtedy je vo svojej triede na najvyšších priečkach, a so súčasnou treťou generáciou, ho automobilka posunula opäť o krok vpred. Exkluzívne vybavený exemplár “ONE Million” začína na cene 80 880 eur. Za takúto cenu dostanete pod kapotou šesťvalcový naftový motor TDI s výkonom 210 kW (286 konských síl).

Zdroj: startstop.sk | VW

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTest Ford Mondeo 2.0 ST-Line AWD, liftback s bezkonkurenčným podvozkom
Nasledujúci článokPrejazd pod Prístavným mostom sa otvára!