Domov News Nové Subaru Impreza príde do showroomov už budúci rok

Nové Subaru Impreza príde do showroomov už budúci rok

subaru impreza

Subaru oznámilo, že model Impreza prejde budúci rok miernym omladením. Pôjde hlavne o doplnenie bezpečnostných prvkov a pár zmien v dizajne.

subaru impreza

Impreza bola vždy dôležitým modelom pre Subaru. Svojou veľkosťou a rozhraním sa za dlhé roky na trhu stala ikonou. Či už išlo o ľudí, ktorí chceli spoľahlivé a bezpečné auto na každodenné jazdenie alebo nadšencov rýchlej jazdy, Impreza vedela vždy uspokojiť obe očakávania. Popri klasickej, civilnej Impreze ponúkala automobilka s oválnym modro-strieborným logom aj verziu inšpirovanú motoršportom. O kvalitách modelu WRX či WRX STI sa nedalo pochybovať – používali ho totiž najväčšie rallye legendy. O facelifte týchto upravených verzií však zatiaľ automobilka mlčí.

Facelift bestselleru bol nedávno prvý krát predstavený v krajine vychádzajúceho slnka. Z fotiek je jasné, že exteriér prešiel pár zmenami. Interiér je však do veľkej miery zhodný s tým, ktorým disponoval predchádzajúci facelift. Najviac zmien sa udialo v prednej časti vozidla. Modernizáciou prešla predná maska spolu s prednými a zadnými svetlometmi. Nebudú chýbať ani nové dizajny diskov, ktoré dostanete vo veľkostiach 16 alebo 18 palcov. Popri tomto všetkom, najväčšie zmeny sa udiali priamo v interiéri, ktorý je na prvý pohľad nezmenený.

Každá ponúkaná Impreza bude k dispozícií so systémom Eyesight Touring Assist. Tento systém dokáže registrovať autá a značenie na ceste, vďaka čomu môže aktívne zasiahnuť do riadenia vozidla pre odvrátenie možnej kolízie. Okrem toho nebudú absentovať pamäťové sedadlá, predná kamera a adaptívne svetlomety. Navyše, parkovanie novej Imprezy bude omnoho jednoduchšie vďaka spätným zrkadlám, ktoré zmenia sklon aby vodič lepšie videl okolie. Pod kapotou budú pracovať štvorvalce o objemu 1,6 alebo 2,0 litra. Predpokladám, že na Európsky trh sa dostane len 1,6-ka a dvojliter zostane výhradne pre USA.

Test Mercedes-Benz GLC 300d 4MATIC, v teréne znesie viac než sa zdá!

Cena a dostupnosť

Novú Imprezu je možné predobjednať v USA, no prvé kúsky by sa mali dostať do rúk zákazníkom až koncom jesene. Predpokladaný príchod do Európy je v priebehu budúceho roku, no presný dátum zatiaľ daný nebol. Čo sa týka cenovej hladiny, môžeme očakávať mierny nárast oproti minulej verzii. Každopádne by sa mala pohybovať okolo  20 000 eur.

Zdroje: Subaru / motor1 / startstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokPRVÉ DOJMY: AUDI Q3 Sportback, dizajnérsky kúsok má veľké ambície!
Nasledujúci článokZetor vyrobil obrnené vozidlo. Prežije explóziu TNT?