Domov News Škoda Kamiq prichádza na slovenský trh so zaujímavou cenou

Škoda Kamiq prichádza na slovenský trh so zaujímavou cenou

Zdroj: Škoda

Škoda Kamiq po mesiacoch čakania oficiálne prichádza na slovenský trh. Završuje tým tak ponuku modelov SUV českej značky u našincov. Príchod nového modelu sa vyznačuje najmä vysokou úrovňou bezpečnosti posádky spolu s najnovšími technológiami.

Svoju premiéru si u nás odbije na autosalóne v Nitre, no k predajcom sa dostane už v priebehu najbližších dní.

Kamiq u nás príde hneď v troch základných výbavových stupňoch. Základom bude Active, nad ním bude Ambition a dočasný vrchol ponuky bude predstavovať výbava Style. Neskôr sa objaví aj verzia Monte Carlo, ktorá si svoju svetovú premiéru „odkrútila“ na tohtoročnom autosalóne vo Frankfurte. Čo nám Kamiq v základe prináša a aká bude jeho cena?

PRVÁ JAZDA: Škoda Kamiq uzatvára SUV ofenzívu značky. Vyskúšali sme ju!

Active

Active bude v ponuke so základným motorom 1,0 TSI s výkonom 70 kW. Už v štandarde dostanete množstvo užitočných asistentov, ako napríklad Front Assist, Lane Assist či Easy Light Assist. Ďalej za cenu 14 990€ môžete počítať s manuálnou klimatizáciou s peľovým filtrom, 6,5-palcovým displejom infotainmentu SWING, bezkľúčové štartovanie, asistent rozjazdu do kopca, LED hlavné svetlomety Maxi DOT displej či predĺženú záruku na 5 rokov alebo 100 tisíc kilometrov. Okrem toho za príplatok ďalších 199€ môžete dostať balík Active plus, ktorý ponúka navyše komfortné telefonovanie s Bluetooth, lakťovú opierku JUMBO BOX, 2x USB-C vpredu a 2x USB-C vzadu a tempomat.

Zdroj: Škoda
Ambition

Vyššia výbava Ambition bude k dispozícii tiež so základným motorom 1,0 TSI s výkonom 70 kW. Jej cena bude začínať na 16 490€ a oproti Active prinesie zopár zaujímavých prvkov. Za zmienku určite stojí dvojzónová klimatizácia CLIMATRONIC, tempomat, zadné parkovacie senzory, vyhrievanie predných sedadiel, 16-palcové disky ORION, SmartLink, ďalšie 4 reproduktory či dažďový senzor. S paketom Ambition Plus za 599€ získate navyše alarm, vyhrievaný kožený volant, zadnú parkovaciu kameru, 8-palcový infotaiment BOLERO či ŠKODA SOUND SYSTEM s 10 reproduktormi.

Zdroj: Škoda
Style

Aktuálne najvyšší stupeň výbavy Style bude za cenu od 19 730€ ponúkať podstatne lepšiu výbavu ako predchádzajúce dva stupne. Základom bude v tomto prípade motor 1,0 TSI s výkonom 85 kW a už v sériovej výbave budú k dispozícii Full LED svetlomety s dynamickými smerovkami vpredu a vzadu, vyhrievaný kožený volant, ambientné osvetlenie interiéru, asistent zmeny jazdného pruhu, infotainment systém BOLERO s 8-palcovým displejom, zadná parkovacia kamera a predné parkovacie senzory, 17-palcové disky VOLANS, 10-reproduktorový ŠKODA SOUND SYSTEM. Paket Style Plus navyše pridá za 849€ adaptívny tempomat, najvyšší stupeň navigačného systému Columbus s 9,2-palcovým displejom či virtuálny kokpit a službu Care Connect. Okrem toho je k dispozícii aj paket Sport Paket Ambition za 1199€ alebo vyšší Sport Paket Style za cenu 849€. Oba pridajú navyšie 18-palcové disky Vega Aero či adaptívny podvozok s voľbou jazdných režimov. Vyšší z nich potom pridáva športové sedadlá a čierny strop interiéru.

Zdroj: Škoda
Ponuka motorov

Kamiq bude v ponuke s päticou motorov. Základ bude tvoriť benzínový litrový turbomotor TSI s výkonom 70 kW, nad ním bude objemovo rovnaký, no výkonnejší 85 kW agregát. Ďalší benzínový motor bude obľúbená 1,5 TSI s výkonom 110 kW. Okrem toho bude malé mestské SUV dostupné s dieslovou 1,6 TDI s výkonom 85 kW. Najekologickejším v ponuke bude litrový motor G-TEC s výkonom 66 kW. Ten bude jazdiť na zemný plyn a je vôbec prvým podobným motorom, ktorý je použitý v SUV od Škody. Agregáty budú k dispozícii s 5 alebo 6-stupňovou manuálnou prevodovkou respektíve so 7-stupňovým automatom DSG.

Zdroj: Škoda

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokEXKLUZÍVNE: i30N Project C zajtra na Slovakia Ringu!
Nasledujúci článokAktuálne z Frankfurtu 2019: Audi dominuje praktickým superšportom
Som študentom Fakulty Elektrotechniky a Informatiky STU. Vo svojom voľnom čase sa venujem najmä technologickým novinkám z oblasti IT a autonómnych technológií. Sledovanie noviniek a pokrokov v automobilizme patrí medzi moje najväčšie koníčky. Najviac častu trávim sledovaním koncernu VW a taktiež elektromobilitou a vecami s ňou spojenými.