Domov News Jozef Kabaň končí v Rolls-Royce s okamžitou platnosťou!

Jozef Kabaň končí v Rolls-Royce s okamžitou platnosťou!

Zdroj: news.yahoo.com

Niet pochýb o tom, že Jozef Kabaň patrí dlhodobo k najznámejším a najvýznamnejším automobilovým dizajnérom. Počas svojej kariéry stihol navrhnúť už veľmi veľa modelov pre rôzne značky. Avšak dalo by sa povedať, že v poslednom období zažíva akési turbulentné obdobie. Najnovšie informácie hovoria, že končí ako šéfdizajnér britskej klasiky. 

Ak sledujete dianie v automobilovom svete určite viete, že Slovák Jozef Kabaň donedávna pracoval pre českú automobilku Škoda. Jeho prácu môžeme vidieť na aktuálnych modeloch značky a taktiež aj na niektorých ešte nepredstavených novinkách. Po, pre mnohých veľmi kritizovanom, facelifte modelu Octavia, zamieril v roku 2017 do nemeckej automobilky BMW. Tu sa zakrátko vypracoval na šéfdizajnéra a keď už sa zdalo, že si našiel dlhodobejší kontrakt prišla prvá zmena. BMW ho preradilo do svojej luxusnej divízie na britské ostrovy. V Rolls-Royce sa opäť celkom rýchlo stal šéfdizajnérom, rovnako tak ako tomu bolo aj v prípade BMW a Škody.

Zdroj: garaz.cz

V týchto dňoch prišla ďalšia prekvapivá správa. Jozef Kabaň s okamžitou platnosťou končí na poste hlavy dizajnu automobilky Rolls-Royce. A aby toho nebolo málo, neopúšťa len luxusnú automobilku, ale taktiež BMW celkovo. V oficiálnom vyhlásení Rolls-Royce mnoho odpovedí na otázku prečo sa tak rýchlo zbavili Kabaňa nie je. Dalo by sa povedať, že je až príliš strohé a stojí v ňom:

„Aj keď bol Jozef s Rolls-Royce len krátku dobu, ďakujeme mu za jeho prácu v priebehu jeho funkčného obdobia a do budúcnosti mu prajeme len to najlepšie.“

Otázkou teda zostáva, či sa Jozef Kabaň rozhodol pre odchod dobrovoľne alebo je za tým niečo iné. Okrem už zmienených automobiliek zažil Slovák svoju najväčšiu slávu práve v koncerne Volkswagen. Okrem práce v automobilkách Škoda, Seat či Audi sa podieľal aj na vývoji automobilového klenotu v podaní Bugatti Veyron. V projekte Veyron dostal za úlohu návrh dizajnu exteriéru, ktorý patrí do dnes k legendárnym. V prípade zverejnenia ďalších informácií súvisiacich s jeho odchodom z BMW Vás budeme informovať.

Zdroj: Archív

Zdroj: Rolls-Royce

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokKvôli priestupku vás polícia už nezastaví, miesto toho vám príde pokuta domov
Nasledujúci článokKedy skončia nálepky z TK a EK na čelnom skle?
Som študentom Fakulty Elektrotechniky a Informatiky STU. Vo svojom voľnom čase sa venujem najmä technologickým novinkám z oblasti IT a autonómnych technológií. Sledovanie noviniek a pokrokov v automobilizme patrí medzi moje najväčšie koníčky. Najviac častu trávim sledovaním koncernu VW a taktiež elektromobilitou a vecami s ňou spojenými.