Domov News Nová Kia Optima je oficiálne odhalená. Dočká sa jej aj Európa?

Nová Kia Optima je oficiálne odhalená. Dočká sa jej aj Európa?

optima

Kia odhalila nový model K5, ktorý je mimo Kórey známy aj ako Optima. Na rozdiel od svojich predchodcov je nový sedan s týmto modelovým označením zatiaľ uvedený iba na domácom trhu.

Kia Optima - modrá zadnáDravý vzhľad a špecifická predná maska robia z tohto vozidla konkurenta aj prémiovým značkám v rámci nabitej strednej triedy.

Na fotografiách môžeme vidieť, že K5 má v najnovšom vydaní oveľa dramatickejší profil podobný kupé. Šikmá línia strechy sa mierne dozadu zvažuje a ukrýva bezrámové bočné okná. Novinkou je aj výrazná svetelná LED lišta v plnej šírke, ktorá je rozdelená na sériu „pomlčiek“, takže trochu pripomína morseovku.

V prípade Optimy ale nejde o volanie o pomoc. Konštruktéri si dali záležať nielen na zadnej línii, ale výrazne zmenená je aj predná maska. LED osvetlenie je  výrazné, pričom svetelný podpis „tečie“ v ostrom tvare Z od kraja predného krídla a hornej časti nárazníka.

Nová Optima oproti svojmu predchodcovi dosť vyrástla. Je o 50 mm dlhšia a o 25 mm širšia. Športový vzhľad dosiahla  vďaka nižšej svetlej výške, ktorá bola skresaná o 20 milimetrov.

Kia Optima - modré štúdiové predné

Interiér zatiaľ odhalený nebol, ale skice ukázali vysoký stredový tunel. V hornej časti prístrojovej dosky bude umiestnená dvojica širokouhlých digitálnych displejov (jeden pre prístrojovú dosku a druhý pre infotainment).

KIA Optima Interier

Hnacím ústrojenstvom novej K5 by sa mohol stať preplňovaný benzínový motor s objemom 2,5 litra, ale zatiaľ sú to len zákulisné dohady. Tento agregát by mal spolupracovať s 8-stupňovou automatickou prevodovkou DCT a pohonom všetkých kolies.

Kia Optima - zadné štúdio

Novinka by sa mala oficiálne predstaviť na domácom trhu v decembri tohto roka. Pokiaľ by sa Kórejci rozhodli uviesť nový model aj na európskom trhu, Optima by určite zamiešala karty medzi konkurenciou – najmä vďaka svojmu vydarenému dizajnu.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTEST Škoda Superb Scout 2,0 TSI 4×4 – vyprázdni vám peňaženku?
Nasledujúci článokDacia na trh opäť vracia autá s pohonom na LPG!