Dacia Duster sa na trhu nachádza už osem rokov. Za túto dobu narástla rapídne popularita automobilky nielen v strednej a východnej Európe, ale aj na západnej. O dva týždne sa nám vo Frankfurte predstaví oficiálne druhá generácia tohto rumunského SUV. Zatiaľ tu máme fotky, ktoré uzreli svetlo sveta.

Nová generácia lacného SUV od Dacie vizuálne pôsobí robustnejšie. Karoséria už nemá také vypuklé línie ako predchodca a tak vyzerá štýlovejšie. Automobil má vyššiu svetlú výšku, čo ponúka viac komfortu pre pasažierov a väčšiu bezpečnosť. Najzásadnejšou zmenou prešli zadné svetlá, ktoré nenápadne pripomínajú tie, aké má Jeep Renegade. Šéfdizajnér Renaultu, Laurens van den Acker však nezabúda na praktickosť tohto modelu.

Predné aj zadné svetlomety budú ako už zvyčajne disponovať LED technológiou. Charakteristické strieborné ochranné lišty budú odolné voči poškriabaniu, čo sa vo veľkomestách vždy hodí. Do interiérových priestorov nám zatiaľ nebolo dovolené nazrieť, no palubná doska má mať lepšie spracovanie a vôbec prvý krát sa v Dacii objavia aj mäkčené plasty. K dispozícií budú aj rôzni bezpečnostní asistenti ako automatické brzdenie v prípade, že vám bude hroziť kolízia s iným autom. Vďaka týmto asistentom by Dacia mohla dostať v crash teste Euro NCAPštyri hviezdičky.

Nové SUV by si malo zachovať výhodnú cenu. Prvou krajinou, kde sa bude predávať je pochopiteľne Francúzsko. Tam sa objaví začiatkom budúceho roka a ďalej bude expandovať do sveta. V ponuke bude ako verzia s predným pohonom alebo s pohonom všetkých kolies.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokKode 0 – Sedemdesiate roky sú späť!
Nasledujúci článokKopírovať, kopírovať, kopírovať!