Domov Elektromobilita Nová Octavia RS iV sa prezentuje na prvých skicách

Nová Octavia RS iV sa prezentuje na prvých skicách

škoda octavia rs iv
Zdroj: Škoda

Škoda pred malou chvíľou ukázala prvé skice nového pokračovania príbehu s názvom Octavia RS. Konkrétne tri dizajnové nákresy ukazujú, že sa je skutočne na čo tešiť. 4. generácie najšportovejšieho prevedenia českého bestselleru začne svoju púť už 3. marca 2020 na ženevskom autosalóne. Nová Octavia RS iV je už na prvý pohľad výrazne agresívnejšia a svalnatejšia ako jej predchodca. 

Dynamický dizajnový jazyk, ktorým sa Škoda chystá osloviť nemalé množstvo zákazníkov dodáva Octavii RS iV skutočne agresívny vzhľad. Ako prvý z možných pohonov bude ukázaný plug-in hybridný systém, ktorým Škoda kladie dôraz na športovosť, rodinný charakter a šetrnosť k životnému prostrediu v jednom. Octavia RS iV prichádza na trh presne 20 rokov po prvej generácii Octavia RS. V rámci celého modelového radu Octavia má RS výrazné zastúpenie najmä na nemeckom, švajčiarskom a britskom trhu. V zmienených troch krajinách jej predaje dosahujú až 20% z celkového množstva predaných Octavií.

Nová generácia obľúbeného dynamického rodinného vozu príde vôbec po prvýkrát s hybridným ústrojenstvom. Škoda Octavia RS iV bude disponovať plug.in hybridným systémom, ktorý dokáže vyprodukovať systémový výkon až 180 kW. Bude teda rovnako výkonná ako v súčasnosti najvýkonnejšia verzia, ktorú sme len nedávno podrobili redakčnému testu. Dizajnové skice predstavujú „RSu“ v elegantnej karosérii typu liftback s prvkami kupé a praktickej verzii kombi. Pozornosti určite neunikne masívna mriežka chladiča spolu s veľkými a ostro tvarovanými otvormi na prednom nárazníku.

škoda octavia rs iv
Zdroj: Škoda

Športový charakter vozu potom už len podčiarkujú masívne disky kolies a už tradične odrazový prvok, ktorý sa tiahne cez celú šírku zadného nárazníku. Novinkou budú výrezy na zadnom nárazníku, ktoré hlavne vo verzii liftback plynule opticky dopĺňajú decentný spojler na piatych dverách. Nová Octavia RS iV tak neprinesie len športového ducha, ale zároveň ponúkne možnosť čisto elektrickej jazdy v prípade, že jej plný výkon nebudete potrebovať. Na jej oficiálne premiére na ženevskom autosalóne samozrejme nebudeme chýbať. Do tej doby Vás budeme priebežne informovať o všetkých novinkách, ktoré sa nám na švajčiarskych výstavných doskách ukážu.

TEST Škoda Octavia RS – dosluhujúca, no stále výborná

Zdroj: Škoda

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 1 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokNový Hyundai i20 už v Ženeve, dostane digital cockpit. Príde aj i20N?
Nasledujúci článokTEST BMW 330d Touring – fun factor a kompaktnosť ostali zachované
Som študentom Fakulty Elektrotechniky a Informatiky STU. Vo svojom voľnom čase sa venujem najmä technologickým novinkám z oblasti IT a autonómnych technológií. Sledovanie noviniek a pokrokov v automobilizme patrí medzi moje najväčšie koníčky. Najviac častu trávim sledovaním koncernu VW a taktiež elektromobilitou a vecami s ňou spojenými.