Domov Elektromobilita Do Ženevy Škoda prinesie okrem Octavie RS iV aj iné novinky

Do Ženevy Škoda prinesie okrem Octavie RS iV aj iné novinky

škoda octavia rs iv
Zdroj: Škoda

Škoda po prvýkrát odhaľuje detaily o najnovšej Octavii RS iV. Okrem nej si pre ženevský autosalón pripravila viaceré novinky. Vo Švajčiarsku sa výstavnej premiéry dočká Kamiq SCOUTLINE, ale aj klasické verzie hybridnej Octavie. 

Už dávnejšie avizovaný príchod Octavie RS iV je potvrdený. Na švajčiarskych výstavných doskách sa najnovší prírastok do rodiny RS predstaví v plnej sile. Ako uvádza automobilka v oficiálnej tlačovej správe, najsilnejšia verzia bestselleru prinesie okrem upraveného vzhľadu hlavne modernú techniku pod kapotou. Octavia RS iV sa bude vyznačovať najmä čiernymi doplnkami karosérie. Novinka prinesie už typickú vlastnosť športových modelom značky. Ňou je čierna maska chladiča, ktorá bude doplnená o vzduchové clony Air Curtains na prednom spoileri. Ten zadný dostane aerodynamické dekoračné prvky Aero Flaps a taktiež v zadných partiách nájdeme čierny difúzor.

škoda octavia rs iv
Zdroj: Škoda

Cez čierne kolesá bude vidno výrazné červené lakovanie brzdových strmeňov. V prípade verzie kombi bude spoiler piatych dverí ladený do farieb karosérie. V interiéri novinky bude dominovať čierna farba. Octavia RS iV, rovnako tak ako jej klasické športové verzie, prichádza s čiernym interiérom, v ktorom budú zastúpené kontrastné prvky. V prípade výbavy RS však musíme naďalej počítať s trojramenným volantom, čo nie je na škodu. Pod kapotou nájdeme už dlhšie zmieňovaný 1,4-litrový agregát TSI, ktorému bude sekundovať elektromotor s výkonom 85 kW. Celkový systémový výkon sústavy sa zastavil na čísle 180 kW, teda na rovnakej hodnote ako ponúka súčasná Octavia RS. Krútiaci moment však v tomto prípade dosahuje až 400 Nm. Plug-in hybridná sústava dostane batériu, ktorá autu ponúkne čisto elektrický dojazd až 55 kilometrov podľa WLTP cyklu. Emisie v hybridnom režime predstavujú hodnotu 30 gramov CO2 na kilometer.

2020 Skoda Octavia RS iV Official Teaser

Octavia iV aj Kamiq SCOUTLINE

Okrem športovej verzie RS iV dostane Octavia aj klasické prevedenie s plug-in hybridným pohonom. Do Ženevy Škoda prinesie hybrid Octavie s výkonom 150 kW, ktorý bude disponovať rovnakou pohonnou sústavou ako RS iV. Krútiaci moment sa v tomto prípade zastaví na hodnote 370 Nm. Hybridná sústave bude k dispozícii len pre výbavy Ambition alebo Style. Jej batéria bude dosahovať kapacitu 13 kWh, čo určite nie je rekordná hodnota.

Zdroj: Škoda

Okrem nových verzií najpredávanejšieho modelu Octavia, v Ženeve uvidíme aj Kamiq SCOUTLINE. Pôjde o premiéru označenia SCOUTLINE medzi SUV modelmi značky. Odvážnejší dizajn vozu budú dodávať hlavne výrazne oplastované časti karosérie a väčšie 17, respektíve až 18-palcové disky kolies. Výkonovo bude Kamiq SCOUTLINE dostupný vo všetkých dostupných variantoch. To znamená, že pod kapotou nájdeme najslabší motor s výkonom 66 kW a s pohonom na CNG, ale aj najsilnejší benzínový agregát s výkonom 110 kW. Samozrejme pôjde len o úpravu vzhľadu, preto pohon 4×4 nečakajte. Najzaujímavejším prvkom interiéru z pohľadu vodiča bude nepochybne nový dvojramenný volant, ktorý bol predstavený práve v novej Octavii.

škoda kamiq scoutline
Zdroj: Škoda

Zdroj: Škoda

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokZelené ŠPZ nedostanete automaticky, štát opäť komplikuje registráciu
Nasledujúci článokKoronavírus úraduje – Ženevský autosalón je definitívne zrušený!
Som študentom Fakulty Elektrotechniky a Informatiky STU. Vo svojom voľnom čase sa venujem najmä technologickým novinkám z oblasti IT a autonómnych technológií. Sledovanie noviniek a pokrokov v automobilizme patrí medzi moje najväčšie koníčky. Najviac častu trávim sledovaním koncernu VW a taktiež elektromobilitou a vecami s ňou spojenými.