Domov News Škoda Kamiq Scoutline: mestské SUV, ktoré sa nezľakne ani terénu

Škoda Kamiq Scoutline: mestské SUV, ktoré sa nezľakne ani terénu

Zdroj: Škoda

Škoda Kamiq je vôbec najmladším a najmenším zástupcom segmentu SUV v portfóliu českej automobilky. V súčasnosti je okrem klasických verzií ako Active, Ambition a Style dostupný aj so športovým kabátom vo výbave Monte Carlo. Po novom ale bude možné, Kamiq získať aj vo výbave Scoutline, čím sa stáva vôbec prvým SUV značky s podobnou konfiguráciou.

Doplnenie modelového radu o robustnejšie prvky karosérie otvára pre Kamiq nové možnosti. Malé SUV sa teda už nezľakne ani ľahšieho terénu či nespevnenej cesty. Výbava Scoutline prináša okrem robustnejšieho vzhľadu aj špecifický predný spojler, strešné lyžiny či zadný difúzor v rovnakej farbe. Ďalším prvkom nového výbavového stupňa sú aj tónované a zatmavené zadné sklá Sunset a ich chrómové orámovanie. Kamiq Scoutline bude k dispozícii s voliteľnými 17-palcovými diskami Braga či väčšími 18-palcovými Crater. Oba prípady dostanú praktické antracitové prevedenie, na ktorom bude vidieť menej nečistôt.

Zdroj: Škoda

Vo výbave Scoutline sa už v základe budú nachádzať plne diódové zadné svetlomety. Taktiež pribudne aj označenie výbavy, ktoré bude podobne ako pri Monte Carlo umiestnené na predných blatníkoch. Zmeny oproti klasickej verzii bude možné badať aj v interiéri. Okrem špecifických dekoratívnych líšt palubnej dosky vo vyhotovení imitácie jasanového dreva alebo Dark Brushed, bude pozmenený aj materiál sedačiek. Scoutline príde s látkou ThermoFlux, ktorá je známa už z novej Octavie. ThermoFlux bude v spojení s mikrovláknom Suedia, ktoré je v modeloch mladoboleslavskej automobilky čoraz obľúbenejšie. Ďalším výbavovým prvkom bude poťah volantu a prevodovej páky kožou či kryty pedálov z ušľachtilej ocele. Kamiq Scoutline prinesie aj ambientné osvetlenie v bielej, červenej alebo oranžovej farbe a naviac bude k dispozícii LED osvetlenie na čítanie. Za príplatok si potom môžete navoliť strop interiéru v čiernej farbe.

Zdroj: Škoda

Paleta motorov pre Kamiq Scoutline bude totožná s klasickou výbavou. Základ bude tvoriť litrový benzínový trojvalec s výkonom 70 kW a vrcholom bude obľúbený agregát 1,5 TSI s výkonom 110 kW. Okrem toho bude Scoutline k dispozícii aj v dieslovej verzii alebo s motorom G-TEC spaľujúcim CNG s výkonom 66 kW. Na tento motor sme sa nedávno pozreli v recenzii SEAT Arona CNG. Svetovú premiéru si novinka odbije na autosalóne v Ženeve a na trh sa dostane v lete tohto roka.

Test SEAT Arona CNG Hybrid: Auto, ktoré nie je pre každého

Zdroj: Škoda

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokNissan a Renault popierajú možné rozpadnutie aliancie. Akcie klesli na minimum
Nasledujúci článokV Pražskom tuneli zhorelo mimoriadne vzácne Lamborghini
Som študentom Fakulty Elektrotechniky a Informatiky STU. Vo svojom voľnom čase sa venujem najmä technologickým novinkám z oblasti IT a autonómnych technológií. Sledovanie noviniek a pokrokov v automobilizme patrí medzi moje najväčšie koníčky. Najviac častu trávim sledovaním koncernu VW a taktiež elektromobilitou a vecami s ňou spojenými.