Domov Elektromobilita Hybridná beštia. Volkswagen ukázal nadupaný Touareg R

Hybridná beštia. Volkswagen ukázal nadupaný Touareg R

Volkswagen touareg R
Zdroj: Volkswagen

Už dlhšiu dobu sa povrávalo, že Volkswagen plánuje predstaviť brutálnu verziu svojho najväčšieho SUV, ktorá ponesie označenie R. Dohady sa krátko pred zrušeným ženevským autosalónom naplnili, a my tu máme poriadne ostrého Nemca, ktorý sa nezľakne ani terénu. Privítajte nový Touareg R.

Po naftovom tanku v podaní V8 TDI s výkonom 310 kW prichádza športová benzínová verzia v podobe plug-in hybridu. Momentálne sa bude jednať o jeden z najvýkonnejších Volkswagenov na trhu. Výkon hybridnej sústavy dosahuje 340 kW s krútiacim momentom 700 nM. O benzínové kone sa postará trojlitrový V6 agregát TSI s výkonom 250 kW, ktorý už teraz Volkswagen montuje pod kapotu svojho vlajkového SUV. Novinkou bude elektromotor, umiestnený nad zadnou nápravou, s výkonom 100 kW, ktorý dokáže sprostredkovať čisto elektrickú jazdu až do rýchlosti 140 km/h. Kapacita lithium-ionvej batérie je 14,1 kWh a mala by postačovať na zhruba 48 kilometrov bezemisnej jazdy. Na druhú stranu, v prípade Rka sa určite nebude nikto snažiť o bezemisnú jazdu. Preto je zaujímavejším parametrom zrýchlenie.

Hybridná sústava dokáže tohto neľahkého sumo zápasníka rozhýbať z 0 na 100 km/h už za 5 sekúnd. Ručička tachometru sa Vám aj vďaka elektronike zastaví na hodnote 250 km/h. Z toho praktickejšieho hľadiska umožňuje Touareg R ťahať príves s celkovou hmotnosťou až 3,5 tony. V ponuke nechýbajú ani špičkové asistenčné systémy, ktoré robia z Touaregu R skutočnú športovú pevnosť na kolesách.

Dizajn sa v tomto prípade nechal inšpirovať drzosťou výkonu. Jasná modrá metalíza, ktorá je typická pre modely R, skvele podčiarkuje charakter vozu. Okrem toho tu nájdeme aj zatmavené zadné a predné svetlá a mnoho aerodynamických vylepšení, ktoré majú za následok zlepšenie jazdných vlastností alebo sú jednoducho sexi. Novinka bude štandardne s pohonom 4MOTION s 8-stupňovou automatickou prevodovkou. Bohužiaľ sa svojej premiéry na výstavných doskách ženevského autosalónu nedočká, nakoľko bolo toto motoristické podujatie kvôli koronavírusu zrušené. Cena a dostupnosť novinky zatiaľ známa nie je, no už teraz je jasné, že budete musieť siahnuť hlboko do peňaženky.

Koronavírus úraduje – Ženevský autosalón je definitívne zrušený!

Zdroj: Volkswagen

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokVolvo modernizuje S90 a V90 – vsadilo na efektívne vylepšenia
Nasledujúci článokNajznámejšie talianske auto zveční LEGO do kociek
Som študentom Fakulty Elektrotechniky a Informatiky STU. Vo svojom voľnom čase sa venujem najmä technologickým novinkám z oblasti IT a autonómnych technológií. Sledovanie noviniek a pokrokov v automobilizme patrí medzi moje najväčšie koníčky. Najviac častu trávim sledovaním koncernu VW a taktiež elektromobilitou a vecami s ňou spojenými.