Volkswagen Touareg je pre automobilku veľmi dôležitým modelom. Dovedna sa ho predalo skoro 1 000 000 kusov a to hovorí samo osebe. Dnes sa v čínskom Pekingu uskutočnila svetová premiéra už jeho tretej generácie.

Prečo Peking?

Možno Vás zaskočilo dejisko konania, má to však svoj význam. Čínsky trh je totiž pre automobilku Volkswagen najdôležitejší. Veď len za rok 2017 v nej Volkswagen predal približne 3 200 000 vozidiel. Niet preto divu, že práve tam svetu predstavil svoju novú vlajkovú loď.

Najinovatívnejší

Nový Volkswagen Touareg je podľa zamestnancov automobilky najinovatívnejšie vozidlo, aké kedy vyrobili. Hlavne interiér sa nesie v znamení mnohých inovácií. O digitalizáciu sa stará nový systém, vo VW nazývaný ako aj „Innovision Cockit“. Ten sa skladá z dvoch displejov. Prvý (Digital Cockpit) sa nachádza pred vodičom a má priemer 12 palcov, druhý (Discover Premium infotainment System) má veľkosť 15 palcov a nachádza sa v strede palubnej dosky. Výhodou Innovision Cockpit je, že sa ovláda len minimálne pomocou konvenkčných tlačidiel. Novinkou je taktiež head-up displej, ktorý Vám ukáže všetky potrebné informácie priamo pred Vami a Vy sa môžete naplno venovať riadeniu vozidla.

Okrem toho, v interiéri sú použité tie najkvalitnejšie materiály ako sklo, drevo, hliník alebo chróm. Aj ich použitím sa Volkswagen Touareg snaží ľuďom povedať, že patrí do prémiovej triedy.

Najbezpečnejší

Nepochybne jednou z najdôležitejších priorít novej generácie je aj bezpečnosť posádky. Okrem bežných asistenčných systémov nechýbajú ani novinky, z ktorých si najväčšiu pozornosť zaslúži snáď Night Vision Assistance System (režim nočného videnia). Ten pomocou infračervenej kamery sleduje predmety pred vozidlom (reaguje aj na človeka, aj na zviera) a pomocou nových LED-svetlometov IQ. Light z bezpečnej vzdialenosti prekážku osvetlia. Novinkou je taktiež Roadwork Lane Assist, vďaka ktorému dokáže nový Volkswagen Touareg polo-autonómne riadiť vozidlo až do rýchlosti 60 km/h. Aj vďaka týmto systémom je nový Touareg najbezpečnejším vozidlom z portfólia Volkswagen.

Najovládateľnejší

Síce je nový Volkswagen Touareg oproti svojmu predchodcovi dlhší aj širší, jeho ovládateľnosť by mala byť na vyššej úrovni. Prvý raz totiž dostáva systém natáčania všetkých kolies a to by z neho malo robiť jedno z najovládateľnejších SUV na trhu. K lepšej ovládateľnosti pomáhajú aktívne stabilizátory či nový pneumatický podvozok s možnosťou nastavenia. Práve vysoká miera individuality robí z nového Touarega jedno z najpohodlnejších vozidiel na svete.

Atletickejší

Vďaka použitiu hliníka a high-tech ocele (48:52 %) nový Volkswagen Touareg schudol o 106 kg. V Európe budú spočiatku k dispozícii iba dízlové agregáty V6 s objemom 3,0 litra a výkonom od 231 do 286 koní. Na ostatných trhoch to bude trošičku živšie. Zákazníci si budú môcť vybrať benzínový šesťvalec (340 koní), naftový osemvalec (421 koní) alebo aj nový plug-in hybrid s kombinovaným výkonom 367 koní, ktorý na elektrinu dokáže prejsť 58 km. Tento variant by s najväčšou pravdepodobnosťou mal prísť aj na európsky trh.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokYETI sa stará o údržbu letiska v Nórsku
Nasledujúci článokBack in time: BMW X5 Le Mans – SUV s V12 pod kapotou a výkonom cez 700 koní.