Domov News Nudíte sa počas korony? Kúpte si auto za 8 miliónov eur ako...

Nudíte sa počas korony? Kúpte si auto za 8 miliónov eur ako CR7

Auto Bugatti Centodieci Cristiano Ronaldo

Aktuálne, v čase karantény, keď by mal každý byť v čo najmenšom sociálnom kontakte sa mnohí začínajú poriadne nudiť. Niektorí sa nudu rozhodli vyriešiť prechádzkami v prírode, vymyslením nových športov alebo jednoducho tým, že si kúpia nové auto. Ak patríte do poslednej zmienenej skupiny, tak Vám gratulujem. K podobnej veci sa totiž odhodlal aj hviezdny Cristiano Ronaldo.

Ten okrem značnej výpomoci v boji s pandémiou koronavírusu rozhodne nelení. Svoje už tak bohaté portfólio superšportov obohatil o ďalšie auto. Jedno z Bugatti Centodieci, ktorého sa celkovo vyrobí len 10 kusov zamieri do garáže superstar Juventusu Turín. Limitovaná edícia je odvodená od „sériového“ modelu Bugatti Chiron. Jeho základná cena sa pohybuje približne na úrovni 2,5 milióna euro.

Hlavnou odlišnosťou od klasického Chironu je pozmenený dizajn a najmä navýšený výkon. Ten predstavuje hodnotu 1600 konských síl, ktoré vie pretaviť v zrýchlenie z 0-100 za úžasných 2,4 sekundy či z 0-200 km/h za úctyhodný čas 6,1 sekundy. Inak je technologicky veľmi podobný ako lacnejší Chiron. Používa rovnaký, no mierne upravený motor a má odkazovať na legendárny Bugatti EB110 z prvej polovice 90. rokov minulého storočia. Je jasné, že CR7 si tento automobilový klenot nekupuje na bežné jazdenie, ale skôr ako investíciu. Predpovedá sa, že jeho cena aj napriek svojej aktuálne vysokej hodnote bude len stúpať. Navyše s podpisom Ronalda je jeho cena ešte o niečo vyššia.

Nie je to tak dávno, čo sme informovali o tom, že Ronaldo si už minulý rok kúpil auto s krkolomným názvom La Voiture Noire. Hyperšport od rovnakého výrobcu bude síce potrebovať ešte nejaký ten čas na kompletné dokončenie, no jeho unikátnosť spočíva aj v tom, že je jediné svojho druhu a jeho cena predstavuje viac ako 16 miliónov eur. Ronaldovi nemôžeme mať za zlé, že v čase karantény a svetovej pandémie rozhadzuje za drahé autá. Všetky jeho financie si zarobil sám, a preto nie je na mieste mu čokoľvek závidieť. Navyše jeho podpora aj v boji s koronavírusom je nemalá.

Najdrahšie auto sveta Bugatti La Voiture Noire je nepojazdné

Zdroj: The Sun

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTEST SEAT Alhambra – Labutia pieseň naozaj dobrého auta
Nasledujúci článokAko najlepšie overiť kilometre vášho auta? Postup je jednoduchý
Som študentom Fakulty Elektrotechniky a Informatiky STU. Vo svojom voľnom čase sa venujem najmä technologickým novinkám z oblasti IT a autonómnych technológií. Sledovanie noviniek a pokrokov v automobilizme patrí medzi moje najväčšie koníčky. Najviac častu trávim sledovaním koncernu VW a taktiež elektromobilitou a vecami s ňou spojenými.