Len pred pár mesiacmi svet obleteli prvé fotografie špeciálnej edíce vozu Bugatti s označením La Voiture Noire. Unikát, z ktorého sa vyrobí len jeden jediný exemplár nešokuje len svojím dizajnom či technikou, no predovšetkým cenou.

16,7-milióna eur je suma, za ktorú by ste mohli pravdepodobne bez problémovo v normálnych podmienkach prežiť niekoľko životov alebo si za ňu kúpiť jednu exkluzivitu. Ako to už býva zvykom, kde je dopyt, tam musí byť aj ponuka. A presne preto Bugatti opäť predhadzuje bohatým zákazníkom horúce želiezko.

Ním sa má stať model, ktorý bude doslova dýchať históriou. V kuloároch sa už nejaký ten piatok špekuluje, že výstavná skriňa techniky VW prinesie znovuzrodenie jedného z najzvučnejších mien automobilizmu. Ak patríte medzi fanúšikov superšportov, určite Vám označenie 110 bude niečo naznačovať. Nemyslím teraz to legendárne kupé z Mladej Boleslavi, ale historickú klasiku Bugatti EB 110 SS. Práve tá sa totiž stala predlohou pre najnovšiu mutáciu hyperšportu Chiron. Nakoľko Bugatti neustrážilo fotografie, ktoré mali ostať ešte nejaký čas utajené sa my môžeme pozrieť na najnovší automobilový šperk.

Zdroj: carscoops

Už na prvý pohľad je jasné, že dizajnom sa bude výrazne odvolávať práve na EB 110 SS. Na dnešné pomery extrémne malý centrálny otvor chladiča, horizontálne otvory v prednej maske či charakteristické výrezy kruhového tvaru za zadným oknom. To je len zopár kľúčových vlastností, ktoré si model s označením Centodieci prepožičal od svojho predchodcu. Okrem toho samozrejme prináša aj moderný nádych, ktorý je jasne vidieť najmä na prednom a zadnom osvetlení.

Minimalistický dizajn budí emócie na maximum

To predné sa nesie v minimalistickej LED linke, ktorá plynule prechádza do otvoru určeného na obtekanie vzduchu. Na druhú stranu zadné LED svetlá sú skutočným umeleckým dielom. Tiahnu sa cez celú šírku vozu v dvoch linkách, ktoré pozostávajú z 3D modulov. Celkovo tak evokujú zadok klasiky EB 110 SS. Pod nimi sa nachádza dominantný zadný difúzor s dvoma duálnymi vertikálne členenými otvormi obsahujúcimi koncovky výfukov. Samozrejme tu nesmie chýbať obrovské krídlo, svalnaté línie či masívne kolesá.

Najdrahšie auto sveta Bugatti La Voiture Noire je nepojazdné

Na Centodieci jasne vidieť novú filozofiu Bugatti. Zatiaľ čo pri “starom” Veyrone sa špeciálne verzie líšili prevažne len sfarbením či drobným bodykitom, pri Chirone je to úplne inak. Bugatti špecialitky odvodené od “sériovky” kompletne dizajnovo prekope. Vidno je najlepšie práve na Centodieci, La Voiture Noire či na modeli Divo. Dosť bolo rozprávania. Čo cena za znovuzrodený unikát? Tá sa má podľa predbežných odhadov pohybovať na úrovni 8 miliónov eur. Dostanete za ňu preplňovaný 16-valec s extrémnym výkonom a taktiež aj ten pocit, že vlastníte jeden s 10 vyrobených exemplárov na svete.

Zdroj: carscoops

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTest Mitsubishi Outlander PHEV, tak komplikovane dokonalý Plug-in Hybrid
Nasledujúci článokNovitec vyostril Model 3: Eleganciu zamenili za športový look
Som študentom Fakulty Elektrotechniky a Informatiky STU. Vo svojom voľnom čase sa venujem najmä technologickým novinkám z oblasti IT a autonómnych technológií. Sledovanie noviniek a pokrokov v automobilizme patrí medzi moje najväčšie koníčky. Najviac častu trávim sledovaním koncernu VW a taktiež elektromobilitou a vecami s ňou spojenými.