Domov News Obrnené G63, Brabus Invicto, pre oligarchov ale aj žoldnierov

Obrnené G63, Brabus Invicto, pre oligarchov ale aj žoldnierov

Luxusný úpravca vozidiel Mercedes, Brabus, ktorý sa špecializuje na vysoký výkon a brutálny vzhľad, pripravil jedinečné pancierované G63.

Legendárna trieda G neprestáva prekvapovať ani v prípade úprav v podaní Brabusu. Tento krát sa Brabus spojil so spoločnosťou Invicto a spoločne pripravili pancierované SUV ktoré odolá streľbe ale aj výbuchu, pričom si zachová komfort Mercedesu.

V prípade G63 Invicto sa nejedná len o bežné dodatočné opancierovanie. Invicto Brabus zodpovedá bezpečostným štandardom VR6 Plus ERV. Pod touto certifikáciou si môžeme predstaviť, streľbu z ručných zbraní, pušiek AK-47 až po výbuch 15-tich kilogramov TNT.

Invicto pritom používa vlastnú technológiu ochrany posádky nazívanú Shelter Cell. Oproti bežnému dodatočnému pancierovaniu pri ktorom sa upevňujú jednotlivé pláty na karosériu, Invicto využíva na mieru tvarované a presne osadené pancierové pláty. Práve vďaka personalizácii jednotlivých dielov, Shelter Cell dosahuje lepšie výsledky a minimalizuje nekryté miesta na karosérii.

Jednotlivé pláty sú navyše vyrábané špeciálnou technológiou, za tepla valcovaných ocelových plátov, doplnených o rôzne vlákna a kompozitné či keramické diely. Niektoré špeciálne tvary jednotlivých dielov, vznikali za pomoci 3D tlačiarne. Celok dopĺňa niekoľkovrstvové nepriestrelné sklo osadené v špeciálnom ráme s posilneným mechanizmom.

Výsledná hmotnosť vozidla tak narástla o celú jednu tonu, Brabus preto upravil podvozok, motor ale aj przdovú sústavu či pneumatiky. Upravca sľubuje zachovanie jazdných vlastnosti tiredy G na úrovni SUV. Vystužený podvozok je doplnený o špeciálne disky a pneumatiky ktoré by mali byť schopné prejsť ďalších 48 kilometrov po ich zničení.

Pre oligarchov aj žoldnierov

Brabus ponúka G63 Invicto v dvoch respektíve troch verziách, Ivicto Pure, Luxury a Mission. Prvá, základná verzia ponúka pancierovanie a špeciálne kolesá s pneumatikami. Verzia Luxury prináša body-kit ktorý poznáme aj s iných modelov Brabus G, doplnená je o rôzne doplnky interiéru a exteriéru. Verzia Mission predstavuje skutočný úlet a je určená špeciálnym zložkám ako je armáda, zásahové jednotky či služby SBS.

Vrcholná úprava ponúka všetko čo v nasadení možete potrebovať, špeciálny naviják, svetelná rampa, pátracie svetlo, zásobu kyslíka, infračervené kamery, armádne nočné videnie či špeciálne sedadlá. Tie majú päťbodové bezpečnostné pásy ktoré sú navrhnuté tak aby ste si do nich mohli sadnúť aj v nepriestrelnej veste. V prípade potreby môžete využiť aj dodatočne namontovaný únikový východ na streche vozidla.

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 2.3 / 5. Počet hodnotení 3

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokNová modelová rada i30 rozbehne výrobu v Českej republike
Nasledujúci článokHyundai oficiálne odhaľuje nové Santa Fe, dorazí aj ako plug-in hybrid!