Domov Elektromobilita Autonómna jazda a elektromobilita v podaní VW!

Autonómna jazda a elektromobilita v podaní VW!

VW Sedric Exteriér

Revolúcia v šoférovaní, resp. nešoférovaní, sa nezadržateľne blíži. Poloautonómna jazda sa už pomaly stáva samozrejmosťou a automobilky horlivo pracujú na systéme, ktorý by zaručil, že vozidlo nás vyzdvihne a zavezie aj bez nášho zásahu do riadenia vozidla. Volkswagen si pre nás prichystal zaujímavé novinky.

Automobilky v súčasnej dobe pojmy ako autonómna jazda a elektromobilita skloňujú veľmi často. Výnimkou nie je ani koncern Volkswagen Group, ktorý to s autonómnymi vozidlami myslí naozaj vážne! Okrem toho, údajne chce mať v roku 2030 elektrifikované všetky svoje vozidlá.

Dôkazom je aj koncept s názvom Volkswagen Sedric (self-driving car), “krabička s kolesami ukrytými pod blatníkmi”, ktorá má byť prvým plne autonómnym vozidlom od Volkswagenu. Ten síce automobilka verejnosti predstavila už na tohtoročnom autosalóne v Ženeve, ale žiadne informácie sme o ňom nevedeli. Vo Frankfurte už ale Matthias Müller (výkonný riaditeľ VW Group) prezradil niečo viac a povedal: Náš tím už pracuje s nápadmi na celú rodinu Sedricov – plne autonómnych vozov do mesta, zaručujúcich mobilitu a dojazd na dlhú vzdialenosť.” Taktiež prezradil, že čoskoro budú nové modely VW Sedric testovať sami zamestnanci vo wolfburgskej fabrike. Samozrejme, jedná sa o plne elektrifikované vozidlo.

Ak romýšľate nad tým, kedy by ste mohli VW Sedric vidieť jazdiť po meste, musíte si počkať minimálne štyri roky. Johann Jungwith (šéf stratégie pre digitalizáciu) tvrdí, že flotila plne autonómnych a zdieľaných vozov značky Volkswagen bude od roku 2021 zastúpená vo dvoch až piatich mestách.

Nuž, posúďte sami, či sa Vám VW Sedric páči alebo nie. Myslím si ale, že na podobný dizajn by sme si mali začať pomaly zvykať. Nakoniec, keď sa naňho znovu a znovu pozerám, začína sa mi aj celkom páčiť.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTEST – Peugeot 5008 GT- Transfagarasan
Nasledujúci článokVolvo XC40 – Švédi predstavili svoje najmenšie SUV!