Domov News Zmeny vo vedení Škoda Auto. Jej doterajší šéf skončil

Zmeny vo vedení Škoda Auto. Jej doterajší šéf skončil

Zdroj: Škoda

Doterajší šéf predstavenstva Škoda Auto a.s. Bernhard Meier oficiálne skončil vo svojej funkcii. Stalo sa tak pomerne prekvapivo v čase letných prázdnin. Automobilka bude až do augustového zasadnutia správnej rady bez svojho šéfa. Práve na augustovom zasadnutí by mal byť podľa zákonov Českej republiky zvolený jeho nástupca.

Bernhard Meier strávil v pozícii šéfa automobilky Škoda takmer 5 rokov. Svoje miesto zaujal v roku 2015 po tom, ako do nej prešiel z koncernového Porsche. Vďaka jeho smerovaniu sa zo Škoda Auto a.s. stala spoločnosť s globálnym potenciálom, ktorá je dnes schopná zákazníkom dodať ročnie viac ako 1,3 milióna nových vozidiel. Pod jeho vedením vznikli modely ako Kodiaq, Karoq, Kamiq či Scala a v neposlednom rade Enyaq iV. Okrem toho sa výraznou mierou podieľal aj na smerovaní automobilky v rámci Strategie 2025+.

Pred svojim pôsobením za riekou Moravou zastával viaceré úlohy. Jeho kariérine začiatky siahajú do roku 1984 kedy začínal v spoločnosti Nixdorf Computer AG. Následne sa v roku 1988 stal jedným z vedúcich pracovníkov BMW AG, kde až do roku 2001 prešiel rôznymi funkciami. Postaral sa tu najmä o rozvoj globálnej stratégie predaja vozidiel BMW. Následne bol v roku 2001 menovaný do funkcie riaditeľa Porsche Deutschland GmbH, kde strávil nasledujúcich 9 rokov. V roku 2010 sa stal členom predstavenstva Dr. Ing. h. c. F. Porsche AG, kde bol zapojený do oblasti predaja a marketingu. Vďaka jeho vedeniu sa podarilo zvýšiť počet objednávok Porsche na trojnásobok a tým zvýšiť aj celý prevádzkový zisk automobilky. Následne bol prevelený na pozíciu CEO Škoda Auto a.s.

Zdroj: Škoda

Meierove ďalšie ktorky zatiaľ nie sú známe. No v kuloároch sa hovorí o jeho možnom návrate do Porsche. Na jeho odchod zo Škody reagoval aj predseda predstavenstvsa Volkswagen AG Herbert Diess. Ten Bernhardovi Meierovi poďakoval za všetku prácu, ktorú v českej automobilke odviedol a zaželal mu veľa šťastia pri jeho ďalších kariérnych krokoch. Bernhard Meier patrí mimo iné aj medzi najskúsenejších menežérov koncernu Volkswagen.

Zdroj: Škoda

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokSuzuki ruší predaj obľúbeného Jimny. Aký je dôvod?
Nasledujúci článok10 najpredávanejších áut sveta. Budete prekvapení!
Som študentom Fakulty Elektrotechniky a Informatiky STU. Vo svojom voľnom čase sa venujem najmä technologickým novinkám z oblasti IT a autonómnych technológií. Sledovanie noviniek a pokrokov v automobilizme patrí medzi moje najväčšie koníčky. Najviac častu trávim sledovaním koncernu VW a taktiež elektromobilitou a vecami s ňou spojenými.