Domov Elektromobilita Tesla má ďalší problém! V daždi odpadáva nárazník.

Tesla má ďalší problém! V daždi odpadáva nárazník.

tesla

O tom, že vozidlá Tesla nie sú úplne bezchybné snáď vie už každý. Stalo sa Vám však niekedy, že Vám za jazdy odpadol zadný nárazník? 

Odkedy Muskova Tesla predala svoje prvé autá, názory na ne sa rapídne líšili. Kým jedny tvrdili, že sa jedná o revolučné vozidlá vybavené autopilotom so skvelou dynamikou a komfortom, druhí oponovali, že elektrické autá sú nepraktické. Skeptikom postupne nahrávali na center aj ďalšie veci, ktoré by nikto nečakal že sa stanú. Všetko to začalo chabou kvalitou spracovania, či už v interiéri alebo exteriéri. Je úplne bežné, že zákazník si prevezme novú Teslu z predajne, ktorá kým prešla menej než 100 kilometrov absolvovala amatérske pieskovanie či leštenie. O chybách v interiéri či požiaroch ani nehovorím.

Najnovšia výrobná chyba sa týka Modelu 3. Logan Derouanna, ktorý je majiteľom Tesly Model 3 od Marca 2019 a stihol na nej najazdiť niečo cez 22 000 kilometrov mal so svojím autom veľmi nepríjemnú skúsenosť. Pred pár dňami, keď cestoval v aute s dvoma ďalšími pasažiermi v daždivom počasí, posádka zrazu začula ohromnú ranu zo zadnej časti auta. Pôvodne predpokladali, že do nich niekto nabúral, alebo niekde blízko udrel blesk. Po príchode na najbližšie parkovisko zostala celá posádka zaskočená. Autu sa pri prejazde mlákou odtrhol zadný nárazník!

https://www.youtube.com/watch/?v=0GRO-sNuquM

Bežná závada

Po tomto zistení spravil majiteľ to, čo by spravil hocijaký iný majiteľ Tesly – zavolal autorizovanú asistenčnú službu. Bohužiaľ, žiadna pomoc neprišla a pri ďalšom pokuse kontaktovať automobilku mu bolo povedané, že to bol „Boží čin“ a táto kuriózna porucha sa nevzťahuje na záruku vozidla. „Môj otec spolu s právnikom kontaktoval manažéra v Tesle, na čo následne dostali odpoveď, že sa jedná o známu závadu a bezplatne ju opravia“ vyjadril sa Logan. Podľa fóra majiteľov sa jedná o bežný problém. Čo je ale jeho príčinou? Kým niektorí tvrdia, že automobilka neupevňuje nárazník poriadne, iní zastávajú stanovisko, že sa jedná o zlý dizajn dielu a nárazník v sebe drží veľa vody. Istý majiteľ doňho dokonca spravil pár dier pre lepší odtok vody.

Pre zaujímavosť, toto nie je jediný problém, ktorý môže nastať pri jazde v daždi. Istému majiteľovi Modelu X sa stalo, že pri každom prejazde mlákou mu cez tesnenie čelného skla natiekla do auta voda. Takéto banálne chyby len ťahajú reputáciu automobilky smerom nadol aj napriek cenám ich modelov. Ako dlho si Tesla udrží spoju pozíciu na trhu?

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJInsideevs
Predchádzajúci článokŠkoda Slavia je ďalším podareným študentským projektom
Nasledujúci článokHyundai KONA Electric bestsellerom! Prekonal hranicu 100 tisíc