Domov News Modernizovaná KIA Stinger pripomína BMW, zmenilo sa aj logo

Modernizovaná KIA Stinger pripomína BMW, zmenilo sa aj logo

Kórejská KIA uvádza na trh facelift úchvatného modelu Stinger. Štýlové cestovné GT po novom pripomína Mníchovskú automobilku nie len maskou ale aj novým logom!

Vylepšený model, ktorý bol aktuálne odhalený v kórejskej špecifikácii pre domáci trh sa môže pochváliť celým radom vylepšení dizajnu interiéru a exteriéru. Tých sa dočkáme aj na našom Slovenskom trhu.

Predná maska modelu Stinger spája nové multifunkčné LED predné svetlá s novým dizajnom a dennými LED svetlami. Keď sú svetlá vypnuté vyzerajú tmavšie a elegantnejšie a vďaka ostrým hranám jemne nakloneným smerom k prednej časti vozidla mu dodávajú modernejší svetelný podpis. Kombinácia zadných svetiel predstavuje nový charakteristický svetelný podpis, ktorý celkovo
vozidlo rozširuje a imituje tvar spojlera integrovaného do dverí kufra.

Nové smerové svetlá tvorí skupina 10 samostatných LED jednotiek usporiadaných do mriežky tak, aby napodobňovali vzhľad šachovnicovej vlajky, ktorá sa používa v motoristickom športe na signalizáciu konca závodu. Do ponuky opcií pribudlo viacero koncoviek výfuku: väčšie, široké, svetlé a strieborné s účelovým zadným difúzorom.

Ďalším vylepšení sú nové 18-palcové a 19-palcové disky, ktoré podporujú športový charakter vozidla. Prvýkrát pribudnú aj dva nové exteriérové balíčky s názvom Dark Package a Black Package. Dark Package prinesie lesklý čierny okraj zadného difúzora a široké čierne koncovky výfukovej sústavy. Symbol Stinger na zadných dverách je tiež vyhotovený v čiernej farbe. Balíček Black Package bude dostupný len pre Severnú Ameriku a zahŕňa nové 19-palcové matné čierne ľahké kolesá, nové zadné krídlo pre dvere kufra a stmavené spätné zrkadlá.

Prepracovaný interiér

Aj keď architektúra kabíny modelu Stinger zostáva nezmenená, po novom pôsobí luxusnejšie. Spodná časť volantu je vybavená novou kovovou úpravou a ladí tak s chrómovým rámom, ktorý obklopuje 7-palcový plne digitálny prístrojový panel. Spätné zrkadlo je bezrámové, vďaka čomu pôsobí moderným vzhľadom a zlepšuje výhľad smerom dozadu. V závislosti od špecifikácie sú palubná doska a dvere vybavené novým kontrastným lemovaním, zatiaľ čo stredový panel je dostupný v hliníkovej úprave alebo úprave v štýle karbónového vlákna.

Na vrchu palubnej dosky je zasadená vylepšená 10,25-palcová dotyková obrazovka infotainmentu. Kabína je tiež vybavená novým systémom ambientného osvetlenia, ktorý umožňuje vodičom vybrať si jednu zo 64 farieb. Pribudla aj možnosť voľby prémiovej kože Nappa vo farbe Saturn Black, červenej alebo béžovej, no k dispozícii ostávajú aj už existujúce možnosti koženej a syntetickej koženej úpravy. Nová úprava Saturn Black predstavuje čierne semišové sedadlá s kontrastným červeným prešívaním v „reťazovom“ vzore.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokBMW konečne ustúpilo. Nový M3 Touring bude predstavený už čoskoro
Nasledujúci článokTEST Ford Kuga 2.0 TDCi AWD, väčšia ako kedykoľvek predtým!