Honda nedávno oznámila partnerstvo so spoločnosťou General Motors. Ich cieľom je spolupracovať na novom rade elektrických vozidiel.

Tieto elektromobily budú využívať novú architektúru batérií s názvom Ultium. Obe firmy však tvrdia, že budú zdieľať aj niektoré spaľovacie motory. Nie je to prvý krát, čo sa títo dvaja giganti rozhodli spolupracovať. Ako posledné príklady spolupráce s General Motors sme mohli vidieť Hondu Passport, Acura SLX, Accord rebadžované ako Isuzu Asaka, Oasis a Gemini. Asi nikomu netreba vysvetľovať, že toto je výsada amíkov. Prečo sa ale neinšpirovať?

Aké výtvory by mohla priniesť spolupráca Hondy a General Motors?

GM a Honda toho môžu kombinovať neskutočne veľa. Aj napriek tomu, že táto spolupráca sa nás zrejme nijak nedotkne a ani neprinesie žiadne novinky pre európsky trh, chceme vedieť, ako by mohli vyzerať ich výtvory! Umelec pre vizualizácie Kleber Silva prišiel so šiestimi návrhmi. Uznajte, že tieto modely General Motors s odznakom Hondy vyzerajú veľmi mätúco – tak isto ako vozidlá Hondy so značkou Chevrolet alebo Cadillac.

Prvým účastníkom tejto pomyselnej módnej prehliadky je Chevrolet Camaro 2021, ktorý je v podstate prerobený zo Civicu Coupe. Musím povedať, že toto spojenie vyzerá celkom lákavo, až tak, že by sa mohli automobilky zamyslieť nad výrobou nového športového kupé. Na opačnom konci spektra si odniesol poznávacie znaky Hondy Chevrolet Colorado a tá klasifikovala prednú a zadnú časť vozidla.

Oveľa čudnejšie vykreslenie športového vozidla predstavuje nový model V-Series Cadillac založený na japonskej Honde S660. Veľmi pochybujem, že by Cadillac niekedy ponúkol športové auto s motorom umiestneným uprostred, keď už majú Corvette. Ak by však Chevy chcel naskočiť do priestoru pre minivany, mohol by priviesť späť mikrobus Uplander ako prebrendovanú Odyssey.

Aj keď vyššie uvedené fantázie vyzerajú super, očakávame, že skutočné výsledky tohto partnerstva budú vyzerať skôr ako to, čo je znázornené nižšie. Silva vzal novú Hondu Fit a hodil na ňu pár motýlikov Chevy. To isté urobil umelec s hybridom Clarity. Aj keď by sme radi videli športové vozidlo vyrobené spoločnosťou Honda / GM, očakávame, že sa obe spoločnosti predsa len zamerajú na hybridy a elektromobily.

General Motors Corporation, alebo aj GM, je Americká spoločnosť ktorá sídli v Detroite. Je najväčšou automobilovou spoločnosťou 77 rokov za sebou (2007). Svoje podniky má v 30 štátoch po celých USA a ďalších 33 krajinách. V roku 2015 mala spoločnosť obrat 194,52 miliárd dolárov a 216 000 zamestnancov. A teraz sa spojila znova s ďalším gigantom. Honda bola najväčším výrobcom motocyklov na svete od roku 1959, rovnako ako tiež najväčší výrobca motorov s vnútorným spaľovaním podľa objemu predajov, pričom vyrobila viac ako 14 miliónov motorov s vnútorným spaľovaním každý rok. Spoločnosť sa stala v roku 2001 druhou najväčšou japonskou automobilkou. Na svete je ôsmou najväčšou automobilkou po General Motors, Volkswagen Group, Toyota, Hyundai Motor Group, Ford, Nissan a PSA.

TEST Honda Civic Executive Sportline, horúci dizajn poháňaný jednolitrom za dobrú cenu

Zdroj: Behance – KDesign AG

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokZatvoria sa tunely, TÝMTO diaľničným úsekom sa vyhnite
Nasledujúci článokPRVÁ JAZDA: Nová trieda E zostáva na vrchole aj vďaka elektrifikácii