Potom, čo spojenectvo medzi japonskými obrami vyústilo do produktov ako Baleno s plechmi Toyoty alebo RAV4 so znakom Suzuki, je na rade spoločnosť z Hamamatsu, aby využila krivky najpredávanejšieho modelu v histórii.

Niet pochýb o tom, že spolupráca vo veľkom štýle má tendenciu veci uľahčovať. Toto pravidlo sa opäť potvrdilo medzi Suzuki a Toyotou, dvoch z najväčších japonských spoločností tohto a minulého storočia. Samozrejme, ak sledujete automobilový priemysel, v posledných mesiacoch ste si mohli všimnúť hneď niekoľkonásobnú reinkarnáciu.

Suzuki Swace prichádza ako maskovaná Toyota Corolla

Suzuki uviedlo na trh SUV s názvom Across, ktoré je identické s Toyotou RAV4. Nedávno zasa Toyota predstavila nový Urban Cruiser založený na platforme Vitara. Tentokrát je to ale prekvapenie vo veľkom štýle , pretože Toyota poskytla svoju chránenkyňu v podobe Corolly pre Suzuki. Cieľom je pokračovať v rozširovaní svojho portfólia v Európe. Nový kombi model, ktorý už relatívne dobre poznáme, sa volá Swace.

Pod kapotou, a to nie je žiadnym prekvapením, bude mať hybridnú kombináciu. Ide o benzínový motor s objemom 1,8-litra podporovaný samonabíjacím elektrickým agregátom. Pomáhať mu bude prevodovka CVT. V súlade s normou Euro 6 poháňa kombík 72 kilowattov (122 koní). Hybridný systém poháňa Swace optimálne vzhľadom na podmienky buď elektromotorom, spaľovacím motorom alebo oboma naraz.

Pokiaľ ide o interiérový dizajn, Swace kopíruje Corollu takmer vo všetkom. Vyniká
Na rozdiel od modelu Across nemá Swace žiadne estetické úpravy a vizuálne je totožné s Corollou Touring Sport, ktorá sa predáva už pár rokov. Trénované oko by si všimlo malinké úpravy, ktoré sú na spodnej a bočnej strane predného nárazníka, ale nejde o nič zásadné. A to nie je vôbec zlá správa.

Medzi ďalšie jeho významné prvky patria 16-palcové disky z ľahkej zliatiny či integrované strešné lyžiny. Suzuki ponúkne túto jednotku v siedmich farbách: Crystal Pearl White, Superior White, Precious Silver, Mica Black, Dark Mica Blue, Phantom Brown Metallic a Metallic Bronze. Ďalším dôležitým bodom, ktorý zdieľa s Toyotou, je batožinový priestor, ktorý pojme až 596 litrov nákladu, keď sú všetky sedadlá na svojom mieste.

Niečo podobné sa deje aj vo vnútri, pretože dizajn je totožný s dizajnom modelu Corolla TS. S informačno-zábavným systémom však súvisí nový aspekt, v tomto prípade ovládaný cez 8-palcovú obrazovku, pretože Suzuki urobilo zmeny, aby bol kompatibilný s Apple CarPlay, Android Auto a MirrorLink.

Rozhodnutie zvoliť kombi Corolla je zaujímavé, ale inak sa Suzuki pokúsi s týmto hybridom znížiť priemerné emisie CO2. Zároveň efektívne doplnia svoj modelový rad o bratranca Toyoty. Automobil bude k dispozícii iba v Európe, k nám by sa mohol dostať začiatkom budúceho roka. Swace vlastne spojil funkšný štýl rodinného automobilu s estetikou, ktorá mu dodáva športový postoj.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTEST Mercedes-Benz A 250e, keď plug-in hybrid dáva konečne zmysel?!
Nasledujúci článokOtvorili najvyšší most na Slovensku, ponad Dunaj nás spája s Maďarskom