Domov News Poriadne sa pripútajte! Prichádza Hyundai i20 N

Poriadne sa pripútajte! Prichádza Hyundai i20 N

Hyundai i20 N

Čo vás ako prvé napadne, keď počujete názov Hyundai i30? Veľké množstvo ľudí má hneď pred očami nadupaný hot-hatch i30 N. A teraz si zoberte, že by ste podobne drzé auto mali aj v prípade i20. Sen? Realita! Hyundai totiž oficiálne poodhaľuje prvé fotografie nového modelu i20 N. Pôjde o v poradí druhý ostrý model, ktorý bude ponúkaný na našom trhu. 

Hyundai i20 N bude výraznou mierou inšpirovaný závodným špeciálom i20 WRC. Tým pádom určite nebude núdza o športové emócie, dravý prejav a kopec zážitkov. Ako automobilka uvádza v oficiálnej tlačovej správe, i20 N nebude určený len do mesta. Nestratí sa ani na pretekárskom okruhu, pre ktorý bol  stvorený. Rovnako ako i30 N, aj menší i20 N ponúkne exkluzívny výkon v krásnom svalnatom šate.

Hyundai i20 N (2)

Už na prvý pohľad bude športová i20 rozoznateľná od svojho umierneného vzoru. Obrovský nasávací otvor v prednom nárazníku a typický ázijský tvar prednej časti dodávajú autu potrebný drzý charakter. Navyše, “diera” v nárazníku nebude len dizajnovou hračkou. Bude slúžiť na lepšie chladenie turbomotora a predných športových bŕzd N. Akýmsi pomyselným podpisom série WRC potom budú špeciálne sivé 18-palcové disky kolies v matnom prevedení. Bočnej siluete nepochybne prospeje aj použitie športových prahov dverí.

O dokonalý prítlak zadnej časti za každého počasia sa postará výrazný zadný spojler, ktorý bude zastávať najmä aerodynamickú úlohu. Gény športu a vysokooktánového benzínu dopĺňa aj špeciálne modré lakovanie Performance Blue v kombinácii so strechou v čiernej Phantom Black. Ide tak o prvé euróspke Nko, ktoré bude k dispozícii v dvojitom farebnom prevedení. Viac informácií o i20 N si zatiaľ Hyundai drží v tajnosti. Nepochybne pôjde ale o skutočne unikátne auto, ktoré v súčasnom automobilovom svete nebude mať poriadnu konkurenciu. Ako poznáme Hyundai a jeho športovú edíciu N, tak už teraz môžeme povedať, že sa máme na čo tešiť. Ako malú ochutnávku prikladáme oficiálny zvukový záznam toho, ako bude znieť skutočne nasrdená i20 N.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokŠkoda Fabia 4 dostane viacero motorov. Mnohých však sklame…
Nasledujúci článokTEST Hyundai i30 1,5 DPi dokazuje, že atmosféra stále žije
Som študentom Fakulty Elektrotechniky a Informatiky STU. Vo svojom voľnom čase sa venujem najmä technologickým novinkám z oblasti IT a autonómnych technológií. Sledovanie noviniek a pokrokov v automobilizme patrí medzi moje najväčšie koníčky. Najviac častu trávim sledovaním koncernu VW a taktiež elektromobilitou a vecami s ňou spojenými.