Na ostrove sa nachádza približne 1500 osobných automobilov zo spaľovacím motorom. Spoločnosť Volkswagen sa ich ale rozhodla nahradiť tisíckou elektromobilov. U nás by to veľkosťou nebol tropický ostrov, ale Dudince.

Po tom, čo sa prevaril škandál s emisiami naftových agregátov (ktorý poškodil reputáciu spoločnosti), si Volkswagen dal za úlohu novú misiu. Stať sa jedným z popredných svetových výrobcov elektromobilov so svojou ID rodinou. Počas nasledujúcich piatich rokov investuje nemecká automobilka vyše 33 miliárd eur do elektrifikačnej technológie a do roku 2029 uvedie na trh 75 nových elektrických modelov.

Volkswagen premení tropický ostrov na raj elektrických automobilov

V rámci svojej stratégie stať sa uhlíkovo neutrálnymi do roku 2050, Volkswagen transformuje tropický grécky ostrov Astypalea na modelový ostrov pre klimaticky neutrálnu mobilitu. Vitajte v raji elektromobilov! V rámci šesťročného projektu budú zavedené nové služby zdieľania vozidiel (car-sharing), ktoré pomôžu znížiť tok premávky a energiu budú vyrábať zelené zdroje energie, ako je slnečná a veterná energia.

Nový dopravný systém so službami digitálnej mobility bude zahŕňať celoročnú elektrickú dopravu, ktorá nahradí miestne autobusy. Spoločnosť VW tiež spolupracuje s miestnymi partnermi na transformácii časti tradičného ostrovného prenájmu vozidiel, ktorá ponúkne e-skútre zo Seatu spolu s e-bicyklami a elektromobilmi. VW predpovedá, že to pomôže výrazne obmedziť dopravu na ostrove.

Volkswagen premení tropický ostrov na raj elektrických automobilovPribližne 1 000 elektrických vozidiel nahradí zhruba 1 500 automobilov so spaľovacím motorom, pretože VW začne zavádzať nové elektrické modely, ako Volkswagen ID.3 Compact a crossover Volkswagen ID.4 na trh. Elektrifikované budú tiež úžitkové vozidlá, policajné autá, pohotovostné vozy a flotila verejného sektora. Na zabezpečenie zvýšeného počtu elektromobilov na ostrove nainštaluje Volkswagen komplexnú nabíjaciu infraštruktúru s približne 230 súkromnými a niekoľkými verejnými nabíjacími stanicami.

Podľa slov generálneho riaditeľa koncernu Volkswagen, Dr. Herberta Diessa, e-mobilita zlepší kvalitu života a zároveň prispeje k uhlíkovo neutrálnej budúcnosti. Politika, podnikanie a spoločnosť majú spoločnú zodpovednosť za obmedzenie zmeny podnebia. Dlhodobým cieľom koncernu je klimaticky neutrálna mobilita pre všetkých. Projekt Astypalea by mal ukázať, ako sa dajú naplniť vízie budúcnosti už dnes.

TEST Honda e – malý klenot preplnený digitálnymi funkciami, škoda len toho dojazdu

Zdroj: Volkswagen

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokPo Bratislave bude jazdiť 24-metrový trolejbus. Aktuálne ho testujú!
Nasledujúci článokNový Renault Trafic, po nevydarenej modernizácii prichádza konečne s radikálnou zmenou