Európska výroba Hondy Civic sa v roku 2021 skončí, no to neznamená, že sa nadobro vyparí z nášho dejiska. Jedenásta generácia by mohla vyzerať aj ako tento prototyp.

Produktový rad Civic nám Honda ukázala už v 70. rokoch, no dnes dáva víziu, ako by mohla vyzerať v poradí už jedenásta generácia. Síce ide o rýdzeho Japonca, ale automobilka prispôsobila dizajn a štýl karosérie konkrétnym kontinentom a trhom. Európska verzia sa niekedy mierne odlišovala od verzií dodávaných do zvyšku sveta.

Honda pripravuje jedenásty Civic, Type R automobilka nezavrhla

Japonský výrobca ukázal prostredníctvom priameho prenosu úplne nový model ako prototyp (ale neberte túto kvalifikáciu príliš doslovne). Civic bol v tomto prípade nastriekaný farbou Solar Flare Pearl. Pojem prototyp v tomto prípade znamená, že uvedená položka je predvýrobným modelom a môže sa od konečného typu odlišovať použitím iných materiálov. Okrem toho musí výrobca automobilov používať presne toto označenie, pretože auto ešte nie je k dispozícii.

Honda pripravuje jedenásty Civic, Type R automobilka nezavrhla

Nováčik sa predstavil ako sedan, ale neskôr môžeme očakávať aj hatchback. Fanúšikovia kupé-čka ale budú sklamaný, pretože sa táto karosárska verzia už do výroby nedostane. Dizajnovo vidíme nízku prednú časť. Oproti súčasnej generácii Civicu bol obytný priestor posunutý viac dozadu a motorový priestor je tým pádom dlhší. Veľká kapota by mala vylepšiť vyváženie vozidla. Honda sa chce presadiť ako prémiový výrobca, ktorý sa nebojí veľkosti svojho nosa.

Honda pripravuje jedenásty Civic, Type R automobilka nezavrhla

Aj keď je na snímkach exteriér zobrazený zo všetkých uhlov, Honda zatiaľ drží v tajnosti interiérovú časť. Japonská značka síce zverejnila fotografiu prístrojovej dosky, ale to je iba nejasná ilustrácia celku. Pevne verím a dúfam, že s novým autom príde aj dostupnejší a hlavne lákavejší infotainment, ktorý bol doteraz ako päsť na oko.

Vráti sa Type R?

Honda zatiaľ nechce vypustiť do éteru žiadne informácie, ktoré sa týkajú konkrétnej motorizácie. K dispozícii budú benzínové motory, ktoré by mali byť hospodárnejšie a efektívnejšie. S čím presne vyčaruje nová Honda, nie je zatiaľ známe. Výrobca automobilov tiež naznačil, že Type R je hrdou súčasťou rodiny a preto by nemal chýbať ani medzi 11. generáciou.

Teraz, keď sa výroba modelu v Európe končí, značka začína pomaly likvidovať závody v anglickej továrni. A to sa ešte pred osemnástimi mesiacmi stále pripravovali na zahájenie výroby budúceho Civicu. Stavba nového modelu sa presunie výhradne do Spojených štátov a pokračovať bude v domácom Japonsku.

Zdroj: Honda

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokFord vyrába populárnu dodávku E-Transit už aj v elektrine
Nasledujúci článokKupujete si auto ? Ktorý spôsob financovania je najvýhodnejší ?