Domov News Toyota omladila svoj model Camry a vdýchla mu viac emócii a luxusu.

Toyota omladila svoj model Camry a vdýchla mu viac emócii a luxusu.

Európska verzia Toyoty Camry prešla faceliftom. Na prvý pohľad je jasné, že cieľom dizajnérov bolo dosiahnuť športovejší vzhľad sedanu.

Toyota Camry sa začala predávať v roku 1982 a do dnešného dňa sa jej predalo viac ako 19 miliónov kusov. Pre automobilku ide o kľúčový model a s ročným predajom vyše 700 tisíc kusov je aj naďalej najpredávanejším sedanom na svete.

Medzi najvýraznejšie zmeny patrí predná časť vozidla, ktorá má pôsobiť dynamickejším no zároveň prestížnejším dojmom. Upravená bola maska chladiča, ktorá je po novom nepatrne väčšia. Spodné nasávacie otvory sú natiahnuté viac do šírky a môžu byť lakované v šedej a čiernej farbe. Výrazné lišty na oboch stranách nárazníka je možné zvoliť v chrómovej alebo striebornej úprave.

K novinkám patria nové dizajnové disky s rozmerom 17 a 18 palcov a takisto aj nové lakovanie karosérie. Vzadu je všetko po starom a zmenilo sa len výraznejšie farebné prevedenie zadných svetiel .

Zmeny neobišli ani interiér.

V interiéry prešiel faceliftom aj 9 palcový displej v strede palubnej dosky, ktorý je po novom kvôli lepšej prehľadnosti umiestnený vyššie. Konštruktéri zachovali ovládanie klasickými a otočnými ovládačmi, ktoré sú uložené po stranách. Zachované je aj ovládanie klimatizácie a poteší tých, ktorí chcú jednoducho ovládať základné funkcie vozidla.

Ako uvádza tlačová správa, v interiéry sa majú po novom objaviť aj prémiové kožené čalúnenia sedadiel v béžovej a čiernej farbe s perforovanou úpravou so vzorom rybej kosti kvôli odvetrávaniu sedadiel. Bodku za úpravami interiéru predstavuje nové dekoratívne obloženie vo dverách a na palubnej doske.

Automobilka nezabudla na inovácie ani na poli bezpečnosti a prináša inovatívny bezpečnostný balík technológii Toyota Safety Sense. Ten bol po novom doplnený o funkciu automatického brzdenia pred vozidlom a chodcom pri odbočovaní. Vodič sa môže tešiť na podporu adaptívneho tempomatu , ktorý je schopný prispôsobiť rýchlosť vozidla na základe dopravných značiek alebo pred približujúcou sa zákrutou.

Prvé modely sa na slovenský trh dostanú koncom apríla 2021.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokAudi TTS competition plus ponúkne ešte viac výkonu
Nasledujúci článokPomôcky, ktoré vám zjednodušia prácu a využijete ich takmer všade