Domov News Hyundai láka na premiéru modelu Kona N

Hyundai láka na premiéru modelu Kona N

Hyundai to s divíziou N rozbehol naozaj vo veľkom. Najprv sme tu mali i30 N, ktorý je mimoriadne úspešný, potom prišlo u nás v Európe obľúbené i20 N. Onedlho príde ďalší zástupca, tentokrát z rodu SUV, Kona N.

Hyundai N je veľmi mladá divízia. Založili ju len v roku 2013 s príchodom loga N do WRC. Avšak prvé auto odhalili o dosť neskôr, prakticky veľmi nedávno. V roku 2017 prišiel na trh i30 N a mnoho ľudí zostalo totálne prekvapených. Vcelku neznáma automobilka na poli športových áut a vyrobila tak dobre fungujúci hothatch? Iste, mal pár múch ale pri tej cene a pri podmienkach, v akých vznikol? Obrovský úspech si zaslúžil pokračovanie.

Новый Hyundai Kona N

To sme mali v Európe s príchodom novej i20. Tá obzvláštnila náš trh len veľmi nedávno, na jeseň roka 2020. Hyundai vedel, že trafil klinec po hlavičke a v priebehu minulého roka rozbehol aj Hyundai N-Line, teda exteriérové a interiérové zmeny k športovému „looku“. Niečo po vzore Audi RS Line, BMW M paket alebo Mercedes AMG Line. Úspech je to zaručený, veď ľudia dnes kupujú autá ešte viac pre ich dizajn, ako tomu bolo v minulosti. A onedlho privítame ďalšieho zástupcu z dielne Hyundai N, tentokrát však vo veľmi obľúbenej kategórii. Bude to SUV, alebo crossover, Hyundai Kona N.

Prvé N so štvorkolkou

Hyundai vydal von upútavku na vianočný darček v podobe nového modelu z dielne N. A práve Kona sa skloňuje v poslednom čase ako najúspešnejší kandidát na túto pozíciu. Ale nebude to mať jednoduché. Máme tu VW T-Roc R, Cupru Atecu či Formentor, Mini Countryman JCW alebo z prémiovky Mercedes GLA35 či BMW X2 M35I. A čo nám bude Konu N poháňať vpred? S najväčšou pravdepodobnosťou to bude známy 2,0-litrový preplňovaný štvorvalec. Výkonovo bude na úrovni i30 N alebo tesne pod ňou, teda do tých 221 kW (300 k). A keď sa k tomu pridá pohon všetkých kolies, pôjde aj o najrýchlejší Hyundai N. Takže máme sa na čo tešiť.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokViete o tom, že Opel využíval BMW motory?
Nasledujúci článokJazdíte málo? Po novom môžete ušetriť na PZP