Domov News Hyundai prichádza s novým crossoverom Bayon, nahradí zabudnutý model ix20

Hyundai prichádza s novým crossoverom Bayon, nahradí zabudnutý model ix20

Štýlové a uhladené vozidlo má kompaktné rozmery exteriéru, širokú ponuku vyspelých bezpečnostných, komfortných prvkov a priestranný interiér.

Nový model Bayon automobilka Hyundai vytvorila špeciálne pre Európu ako SUV crossover. V rodine SUV segmentu B značky Hyundai je Bayon najmodernejším a najmenším členom. Kompaktné rozmery, priestranný interiér a široká ponuka pokročilých bezpečnostných, komfortných prvkov sa stávajú dostupnými pre všetkých. Hyundai pomenovalo svoj nový model po dovolenkovej destinácii Bayonne, v hlavnom meste francúzskeho regiónu Baskicko. Ako sme už spomínali, keďže Bayon vznikol pre Európsky trh tak sa automobilka rozhodla mu dať aj európske meno.

Výrazný a modernizovaný dizajn

V rámci rodiny SUV značky Hyundai, Bayon prichádza s najmodernejším dizajnom. Lákavé a neočakávané proporcie ako aj výrazné grafické prvky. Výnimočný a sebaistý vzhľad, výrazné línie a šípovito tvarované predné svetlomety vytvárajú nový model jedinečným a pôsobí skutočne moderne. Veľká široká mriežka chladiča, ktorá vytvára stabilný postoj, trojdielne hlavné svetlá prepojené s prieduchmi na vzduch dodávajú výnimočný vzhľad vozidlu. Ostré hrany na bokoch vytvárajú klinovitý tvar. Šípovitý tvar C-stĺpikov pôsobia dynamicky a nečakane. S obkladmi na blatníkoch vzniká jedinečný charakter SUV crossoveru.

Nezvyčajná je aj zadná časť vďaka vizuálnemu rozšíreniu zadného okna a zaujímavo riešenými full LED svetlami a smerovkami. Umiestnenie v rohoch vytvára široký postoj, jedinečný vzhľad za ktorým sa ľudia na ulici otočia. Spájajúce sa zadné svetlá umocňujú šírku a tvoria jeden celok. V ponuke je Bayon dostupný s 15-palcovými oceľovými, 16- alebo aj dokonca s 17-palcovými zliatinovými diskami. Bayon ponúka aj deväť farieb exteriéru, vrátane uvádzacej zelenej farby Mangrove Green. Čierna strecha Phantom Black bude k dispozícii iba k niektorým lakom na požiadanie.

Čo prináša interiér?

Bayon disponuje čistým, priestranným a svetlým interiérom. Hlavný cieľ konštruktérov bol maximálny priestor či už pre predných alebo rovnako aj pre zadných cestujúcich a hlavne batožinový priestor. Moderné digitálne technológie nechýbajú ani v prípade nového crossoveru. V interiéri si hneď na prvý pohľad všimneme rozsiahlu 10,25-palcovú digitálnu prístrojovú dosku a stredový displej AVN tiež 10,25-palcový. Možnosťou je ale aj 8-palcová obrazovka Display Audio podľa vlastného výberu. Display Audio podporuje bezdrôtové pripojenie Apple CarPlay a Android Auto. Náladové LED osvetlenie sa nachádza v priestore pod nohami predných pasažierov, vo dverách a predných kľučkách alebo aj v odkladacom priestore v stredovej konzole.

Pokojnú atmosféru v interiéri vytvárajú neutrálne tlmené farby a jemné drobné doplnky. V štandardnej výbave bude Bayon disponovať čiernym látkovým interiérom ale na požiadanie sú k dispozícii dve farebné kombinácie.

Bayon ponúka aj dva USB konektory pre predných cestujúcich a jeden pre zadných. Tým pádom dokážete nabíjať tri zariadenia. V balíku je aj prémiový audiosystém Bose, ktorý vám zaručí kvalitnú hudbu počas cestovania. Služby Hyundai BlueLink sú dostupné aj v modely Bayon. Užívatelia budú môcť využívať špičkové služby Connected Car Services. Nové prvky BlueLink obsahujú online navigáciu, nové užívateľské profily alebo aj zabudovaný kalendár. Budúci majitelia auta dokážu s aplikáciou BlueLink vidieť aktuálnu polohu vozidla, odomknúť či zamknúť, preveriť stav vozidla alebo aj stav paliva.

Bayon aj v hybridnej verzii?

V ponuke sú prepĺňané motory T-GDi s priamym vstrekovaním a zníženým objemom v spojení s 48 V mild hybridnou technológiou. Na vrchole ponuky sa nachádza motor 1,0 litra T-GDi s technológiou 48 V a s výkonom 88 kW/120 koní alebo 74 kW/100 koní. Na výber je 6-stupňová manuálna prevodovka alebo 7-stupňová dvojspojková automatická prevodovka. Spomínaný motor s výkonom 74 kW/100 koní je dostupný aj bez technológie 48 V. Tri jazdné režimy Eco, Normal a Sport sú tiež na využitie dostupné. Nakoniec sa nachádza v ponuke aj 1,2-litrový motor MPi s výkonom 62 kW/84 koní s 5-stupňovou manuálnou prevodovkou.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 7

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokEx-šéf Audi: Elektromobilita prinesie zdraženie áut rádovo o tisíce eur
Nasledujúci článokLexus NX nevedomky odhalený. Čo sa dozvedáme?