Domov Elektromobilita Mitsubishi Outlander PHEV – hviezda segmentu Plug-in hybridných SUV!

Mitsubishi Outlander PHEV – hviezda segmentu Plug-in hybridných SUV!

Mitsubishi Outlander PHEV dobylo rebríček najpredávanejších PLUG-IN Hybridných SUV.

Japonská spoločnosť Mitsubishi Motors Corporation oznámila veľmi pozitívnu správu. Ich model Mitsubishi Outlander PHEV patril v roku 2020 medzi najpredávanejšie Plug-in SUV vozidlá na európskom trhu. Celkovo sa v Európe v roku 2020 predalo viac ako 26 tisíc týchto vozidiel. Týmto počtom predaných vozidiel sa Outlander PHEV stal druhým najpredávanejším plug-in hybridom naprieč všetkými segmentami na trhu.

Vozidlo stelesňujúce skúsenosti značky Mitsubishi

Mitsubishi Outlander PHEV je vlajkovou loďou automobilky, ktorý má stelesňovať obrovské skúsenosti spoločnosti Mitsubishi Motors na poli elektrifikácie vozidiel, stavby vozidiel kategórie SUV, ale aj technológie pohonu všetkých štyroch kolies. Vozidlo je nabité najnovšími technológiami a ohľaduplné voči životnému prostrediu našej planéty. Prináša tichú, plynulú, robustnú a svižnú akceleráciu typickú pre elektromobily.

Prvýkrát uzrel svetlo sveta Outlander PHEV ešte v roku 2013 a je k dispozícii vo viac ako 60 krajinách sveta. Posledný mesiac roku 2020 zaznamenala automobilka Mitsubishi kumulatívne celosvetové predaje tohto úspešného modelu, ktoré atakovali hranicu 270 000 vozidiel.

Mitsubishi Outlander PHEV

“Teší nás, že sa pre OUTLANDER PHEV rozhodlo toľko zákazníkov práve v Európe, kde ľudia venujú veľkú pozornosť ekológii a obľúbenosť elektrifikovaných vozidiel na tomto trhu rýchlo rastie,” uviedol Takao Kato, generálny riaditeľ MMC, pričom ďalej dodal: “Našim poslaním je prinášať zákazníkom z celého sveta atraktívne produkty dodávajúce pocit bezpečia; budeme preto aj naďalej posilňovať naše aktivity v oblasti ekologických technológií a pohonu 4WD. Rovnako sme sa zaviazali prispieť k rozvoju trvalo udržateľnej spoločnosti prostredníctvom nášho cieľa zvýšiť do roku 2030 podiel elektrifikovaných vozidiel na našich celkových predajoch o 50 percent, a to nielen plug-in hybridov, ale aj čistých elektromobilov a hybridných elektromobilov.”

Mitsubishi Outlander Phev
Outlander ako elektromobil, ale vie sa chovať aj ako hybrid

Outlander PHEV sa dá používať ako elektromobil, no pri dlhších cestách sa vie chovať aj ako hybridné vozidlo, kde majiteľ využíva spaľovací motor a nerieši starosti s nabíjaním elektromotora. Pohon všetkých štyroch kolies na báze dvoch elektrických motorov v kombinácii so systémom pohonu všetkých kolies S-AWC (Super-ALL Wheel Control) prináša vodičovi bezpečnú ovládateľnosť vozidla aj napriek nepriaznivým klimatickým podmienkam či zlému stavu vozovky.

Dve zásuvky s maximálnym výkonom až 1500W vedia pomôcť so zásobovaním energiou z trakčnej batérie a napájať elektronické zariadenia a spotrebiče. Batéria poslúži aj ako spoľahlivý zdroj elektrickej energie v núdzových situáciach. Keďže Outlander PHEV dokáže produkovať aj vlastnú elektrickú energiu, je možné po úplnom nabití zabezpečiť dostatok energie pre štandardnú domácnosť až na dobu 10 dní prostredníctvom inštalácie V2H (Vehicle-to-Home).

Nabíjanie Mistubishi Outlander PHEV

Mitsubishi Outlander PHEV je veľmi užitočným a inovatívnym členom segmentu vozidiel SUV. Je evidentné, prečo sa práve toto vozidlo stalo najpredávanejším Plug-in hybridom v kategórii SUV na európskom trhu za rok 2020.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 3

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJMitsubishi Motors SK
Predchádzajúci článokTEST Mercedes-Benz E 220d 4Matic, zaobišiel by sa aj bez faceliftu
Nasledujúci článokZvláštny Oshkosh NGDV: Takto vyzerá budúcnosť pošty v USA