Menší brat vlajkovej lode od švédskej automobilka prichádza s novým interiérom, vynoveným infotainmentom a množstvom nových aplikácií.

Nový modelový rok v podaní menšieho SUV Volvo XC60 donáša množstvo noviniek. Zrejme tou najzásadnejšou je nový infotainment, s ktorým automobilka pokračuje v technologickej spolupráci s nadnárodnou korporáciou Google. Pasažieri tak novinku budú môcť ovládať prostredníctvom dobre známeho operačného systému Android.

Ako Polestar 2, či elektrické Volvo XC40 Recharge dostane novinka operačný systém Android Automotiv, ktorý bude disponovať dobre známymi aplikáciami od spoločnosti Google. Chýbať nebude zabudovaná navigácia Google Maps, či na hlasové povely ovládaný Google Assistant. Možnosť bude aj aplikácie rozšíriť cez obchod Google Play, ktorý bude dostupný v rámci dodatočného balíku pre vozidlo.

Volvo XC60 po stránke bezpečnosti prichádza s najnovšou verziou platformy senzorov Advanced Driver Assistance Systems (ADAS), ktorá má v sebe zakomponované radary, senzory a kamery. Všetky tieto podporné systémy budú mať na starosti radu bezpečnostných a asistenčných funkcií vozidla. Novinka bude umožňovať značke aj následné vylepšovanie a následný vývoj bezpečnostných prvkov.

Aby sa nepovedalo, tak nezabudlo sa ani na exteriér vozidla. Nové Volvo XC60 má menšie kozmetické úpravy akými sú vylepšený predný nárazník s mriežkou chladiča a ponuku rozširujú nové farby karosérie, ktoré budú aktuálne dostupné. Takisto sa nezabudol na dizajn kolies, ktorý je taktiež troška pomenený. Po interiérovej stránke sa objavujú ďalšie typy čalúnenia, vrátane vegánskej „leather-free“ kože. Ide o akúsi napodobeninu pravej kože.

Čo sa týka pohonných jednotiek, tak zatiaľ ešte neboli oznámené žiadne zmeny. Aktuálna generácia sa ponúka vo vyhotoveniach T5, T6 a T8. V Amerike je T5 ponúkaná s 2,0-litrovým turbomotorom s výkonom 250 koní. T6 má výkon 316 koní. Vrcholom ponuky bude verzia T8, ktorou disponuje napríklad ja oddelená automobilka Polestar. Toto vozidlo disponuje výkonom 400 koní – jedná sa o plug-in hybrid.

Nové Volvo XC60 do výroby bude smerovať koncom mesiaca máj. K dílerom švédskej automobilky sa mali dostať už pár mesiacov potom.

https://www.youtube.com/watch?v=vDok_QWwmRU

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 1 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJmotorauthority.com
Predchádzajúci článokNissan GT-R R32: Takto vyzerá renovácia za vyše 300-tisíc eur
Nasledujúci článokMazda 626 MPS: Auto, ktoré malo navždy pochovať WRX STI a Lancer EVO