Domov Elektromobilita Ako chce Porsche zachrániť ľadovce ? Investovalo už viac ako milardu.

Ako chce Porsche zachrániť ľadovce ? Investovalo už viac ako milardu.

Stuttgartská automobilka je známa po celom svete a mnoho ľudí sníva o vozidlách tejto značky, pretože prinášajú skvelý zážitok z jazdy. Ako chce prispieť k zlepšeniu klimatickej situácie ?

Porsche 911 GT3

Porsche však ako veľmi významný hráč na celosvetovom trhu dbá aj na globálne dôsledky a aktuálnu klimatickú situáciu, ktorá sa javí ako nie veľmi priaznivá. Preto sa rozhodli investovať už viac ako miliardu eur do dekarbonizácie a výskumu e-palív. Uhlíková neutralita je veľmi významnou témou dneška a pre budúcnosť sa javí ako povinnosť. Čo však automobilka chce zachovať sú spaľovacie motory.

Majú odvážný cieľ

Ak všetko pôjde podľa plánu, vývoj nám môže zaručiť takzvané syntetické e-palivá, ktoré by mohli poháňať spaľovacie motory v budúcnosti s výrazne nižšou uhlíkovou stopou. Porsche sa snaží investovať do tejto problematiky, kde podľa šéfa vedy a výskumu značky problémom nie je spaľovací motor. Problém je palivo, ktoré je v motore spaľované.

Porsche Taycan Cross Turismo

Dr. Michael Steiner (šéf výskumu) tvrdí, že je možné ukázať nádej pre spaľovacie motory. E-palivá sú realizovateľnou technológiou pre budúcnosť. Stále sa nájde kopec pochybovačov a ľudí, ktorí neveria tejto možnosti ekologickejších palív pre spaľovacie motory.

Preč so spaľovacími motormi ?!

Krajiny ako Veľká Británia zakazujú predaj vozidiel poháňaných benzínom a naftou od roku 2030 a sústredia sa najmä na elektromobilitu. Automobilka chce dosiahnuť uhlíkovú neutralitu do roku 2030 a snaží sa úplne nevymazať spaľovacie motory v svojich modeloch práve prostredníctvom e-palív.

Porsche Boxter

Motory Porsche podliehajú neustálemu vývoju a sú čoraz viac efektívnejšie, k čomu by mohlo prispieť spomínané ekologické palivo.S takýmto druhom paliva by štandardné modely Porsche ale aj hybridné modely mohli jazdiť s úplne minimálnou uhlíkovou stopou.

Vďaka výskumu môžeme dospieť k výsledkom, ktoré by dokázali zachrániť život spaľovacích motorov aj v budúcnosti. Nesmieme zabúdať na klimatické zmeny, ale Porsche sa snaží spojiť oba ciele a nájsť spoločné riešenie. A ešte jedna pozitívna správa pre milovníkov legendárnej značky. 911-ka bude až úplne posledná v poradí elektrifikácie.

Porsche 911 GT3

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJDrivetribe
Predchádzajúci článokTEST Honda CB650R Neo Sprots Café, ako stvorená na cestu do práce či na kávu!?
Nasledujúci článokNový Mercedes triedy T má byť omnoho lepší, ako predchodca Citan