Domov News Nissan 400 Z – unikli fotky nástupcu legendárneho japonského kultu

Nissan 400 Z – unikli fotky nástupcu legendárneho japonského kultu

Japonská automobilka Nissan predstavila prototyp „Zetka“ už počas minulého roka. Oficiálne odhalenie automobilu, ktoré sa dostane do sériovej výroby príde až neskôr, počas tohto roka. Poďme sa preto spolu pozrieť na prvé uniknuté zábery plánovanej horúcej novinky.

Nissan 400Z Concept

Internet zaplavili uniknuté fotografie tak dlho očakávanej novinky. V továrni Nissanu v Japonsku, ktorá sa nachádza v lokalite zvanej Točigi sa pečie už dlhšiu dobu práve nové Zetko. Keďže ide o nástupcu slávneho kultu, o to viac si na ňom konštruktéri dávajú záležať. Keď sa spomenie písmenko Z v modelovej rade Nissanu určite väčšine z nás prídu na um legendárne modely tejto značky. Azda najlegendárnejší je model 350Z.

Označenie ako súčasť tradície

Keďže posledná verzia Zetka niesla označenie 370Z, očakáva sa, že nová bude pokračovať v tradícii a ponesie názov 400Z. Koncept predstavený v septembri minulého roku je v podstate vernou predlohou pre plánovaný model a ten bude niesť takmer všetky charakteristické znaky konceptu. Výnimkou zostávajú iba menšie detaily, ktoré sa líšia v porovnaní s konceptom. Uniknuté snímky zobrazujú vozidlo s šedým lakom, červenými brzdovými strmeňmi a decentným, ale dobre vyzerajúcim spoilerom, ktorý dotvára zadnú časť vozidla.

Interiér jednoznačne nezaostáva za vonkajškom a pri porovnaní s prototypom badáme jeden veľký rozdiel hneď na prvý pohľad. Prototyp disponoval manuálnou prevodovkou, šedé vozidlo má automatickú prevodovku. V prípade nových Zetiek sa však počíta aj so 6-stupňovou manuálnou prevodovkou. Čo je podstatné pre dizajn interiéru je volič samotnej prevodovky a jeho spracovanie. V športovo ladenom vozidle nesmú chýbať, samozrejme, pádla pod volantom.

Nissan 400Z
Spojenie dvoch svetov

Ani nové Zetko sa nenechá zahanbiť použitými technológiami. Vo vnútri vidíme digitálny prístrojový panel no klasiku zastupuje mechanická ručná brzda. Čo je dôležité pre športové vozidlo je aj dobre tvarovaný a uchopiteľný volant.

Pod kapotu nového modelu by mal pristáť 6-valcový trojliter s dvomi turbami, ktorý poznáme z modelu Infiniti Q60. Predpokladá sa, že výkon bude 298 kW, no tento údaj ešte môže byť samotnými inžinermi v Nissane navýšený.

Nissan 400Z Concept

Nissan jednoznačne pripravuje unikátne vozidlo, ktoré nadchne fanúšikov športovej jazdy a prinesie opäť svieži vánok do vôd športových kupé. Už sa ho nevieme dočkať !

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJAutoCZ
Predchádzajúci článokStaré, zničené, nespoľahlivé. Ako je to s autami policajného zboru?
Nasledujúci článokNajnovší model Alpina B8 Gran Coupé 2021 je tu!