Domov News Bentley prichádza s najdynamickejším modelom v histórií!

Bentley prichádza s najdynamickejším modelom v histórií!

Spoločnosť Bentley Motors prichádza s najdynamickejším cestným modelom v celej, viac ako 101-ročnej histórií značky. Keď sa povie luxusný a extrémne výkonný Grand Tourer, väčšine príde na um Bentley Continental GT.

Táto nová verzia, v poradí už tretej generácie modelu Continental GT je navrhnutá, vyvinutá a ručne vyrábaná v uhlíkovo neutrálnej továrni Bentley. Automobilka zostáva verná tradícií a tak aj tento najnovši počin nesie označenie Speed. Prvá generácia bola predstavená už v roku 2007, ktorá bola inšpirovaná modelmi Speed z 20. rokov dvadsiateho storočia. Moderné verzie sú prakticky už od prvej generácie stelesnením luxusu.

Continental GT Speed
Pravda alebo zavádzanie ?

Síce automobilka tvrdí, že nový model je tým najdynamickejším čo sa kedy premávalo po cestách s okrídleným Béčkom na kapote, nie je to tak úplne pravda. Áno, toto luxusné GT zvládne šprint z 0 na 100 za 3,6s a ručička sa zastaví až pri hodnote 335 km/h, predošlá generácia modelu Continental s prívlastkom Supersports dosahovala o chlp lepšie čísla.

Continental GT Speed
V útrobách klasika.

Pod kapotou sa aj tento krát nachádza 6-litrový dvanásť valcový motor doplnený dvoma turbami. Oproti klasickému Continetalu GT výkon narástol len o 24 koní a disponuje tak výkonom 659k a 900Nm. Vylepšenia sa dočkala aj 8-stupňová prevodovka ZF, ktorá dostala zrýchlené reakcie a v športovom režime by mala narásť aj agresivita. Bentley zapracovalo aj na podvozku nového modelu. Tentokrát v obratnosti pomôže natáčaná zadná náprava.

6.0 W12
Mierne vylepšený zovňajšok.

Veľké zmeny oproti klasickému Continental GT by ste tu hľadali márne. Bentley mierne pozmenilo prednú masku, namontovalo decentne upravené nárazníky a agresívnejší difúzor. Športovosť podčiarkujú čierne doplnky karosérie, širšie koncovky výfuku a celkový vzhľad dotvárajú skôr elegantne ako športovo stihnuté 22-palcové disky kolies.

Continental GT Speed
Športový interiér.

V kabíne nového Bentley, čo sa týka tvarov, nič nezmenilo. Zmeny nastali len vo vybraných materiáloch. Na povrchu väčšej časti interiéru nájdeme alcantaru, ktorej sekunduje prešívaná koža a kontrastné červené detaily. Tradičné drevené dekory na palubnej doske boli nahradené uhlíkovými vláknami a chýbať takisto nemôžu rôzne plaketky a nápisy Speed, aby človek nezabudol v čom sedí.

Interiér Continental GT Speed

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJbentley.com
Predchádzajúci článok308 GTI nebude. Peugeot tak oficiálne končí s hothatchmi
Nasledujúci článokTEST Honda CB650R Neo Sprots Café, ako stvorená na cestu do práce či na kávu!?