Špekulácií ohľadom pripravovaného SUV od športovej automobilky Ferrari už bolo veľa. No teraz vieme, že v priebehu budúceho roka sa nám naozaj predstaví.

Ferrari Purosangue bude historicky prvým SUV od talianskej automobilky. Bude tak nasledovať svojho odvekého rivala Lamborghini s ich modelom Urus. Zatiaľ však nie je úplne jasné, ako bude model vyzerať, nakoľko aj špionážne fotografie kolujúce po internete toho moc neukázali. Z týchto fotografií to skôr pripomína GTC4lusso, či Maserati Levante. Pred pár dňami sa však na webových stránkach objavili ilustrácie, ako by mohlo toto vozidlo vyzerať.

Nezávislý photoshopový umelec Giorgi Tedoradze vytvoril dvojicu, ako by mohla novinka Purosangue vyzerať. Prvá fotografia zachytáva predok vozidla, druhá zadnú časť pripravovanej novinky. Ide o akési predstavenie dizajnového smeru, ktorým sa Ferrari bude môcť ubrať pre jeho nové SUV.

Predná časť je doslova agresívna a má ostro tvarované svetlomety s elegantnými dennými LED svetlometmi. Ak sa pozrieme na prednú masku lepšie, všimneme si otvorov na prívod vzduchu, či sekundárne svetlá. Nesmieme zabúdať na záhyby, ktoré vedú k dvojfarebnému prevedeniu karosérie.

Rovnaké tvrdenie, že predná časť vozidla je agresívna môžeme povedať aj o tej zadnej. Je o čosi výraznejšia a obsahuje malé zadné okrúhle svetlá a svetelnú LED lištu a takisto na tejto časti nájdeme atypicky postavené dve koncovky výfukového potrubia. Tie dominujú zadnému difúzoru. Na fotkách, respektíve skiciach to vyzerá veľmi dobre, otázkou znie, či to ostane aj na sériovom Purosangue.

Pod kapotou môžeme očakávať V8-čku s objemom 3,8-litra, ktorej bude sekundovať dvojica turbodúchadiel. Rovnaký motor totiž ponúka aj GTC4lusso. Motor v SUV-čku by však mal mať navýšený výkon na 650 koní. Tým pádom by sa novinka od Ferrari dostala na rovnaký výkonnostný stupeň konkurenta Lamborghini Urus. Pokiaľ ste sa tešili na návrat atmosférického motora, tak to bude márne. Je viac ako pravdepodobné, že novinka bude výhradne s prepĺňaným motorom. Do ponuky by však mal zavítať aj hybridný pohon, ktorý vychádza z modelu Maserati Levante. Môžeme teda očakávať aj 6-valcový hybridný motor.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJautoexpress.co.uk
Predchádzajúci článokNová KIA EV6 atakuje prémiovú triedu, konkurovať chce prvotriednymi parametrami
Nasledujúci článokStáva sa zo Slovenska vrakovisko Európy ?