Domov News Bentley Flying Spur prechádza modernizáciou. Ešte luxusnejšia limuzína?!

Bentley Flying Spur prechádza modernizáciou. Ešte luxusnejšia limuzína?!

Luxusná limuzína automobilky Bentley aj po krátkej dobe pôsobenia, prechádza modernizáciou. Sľubuje ešte pohodlnejší zážitok z jazdy. 

Najväčšou zmenou Bentley Flying Spur pre modelový rok 2022 je vylepšenie odhlučnenia interiéru a potlačenie vibrácii. K týmto vylepšeniam dopomohla počítačová technológia ,,Virtual Prototyping“. S úpravami sa mohli teda technici pohrať v digitálnej forme predtým ako ich aplikovali na prvý prototyp v skutočnosti.

Podľa informácií sa technikom podarilo týmto spôsobom znížiť hlučnosť o viac ako 40 komponentov. Vďaka spomínanej počítačovej technológii mohli využiť pre každý jeden komponent tlmiaci materiál pre najtichší dostupný zážitok v interiéru Flying Spur. Digitálna technológia mala zásluhu aj na šetrení materiálu, keďže automobilka výrazne obmedzila počet testovacích modelov. Celkový proces modernizácie modelu Flying Spur tak prebiehal maximálne šetrne. Pre britskú automobilku Bentley a jej zákazníkov je to stále dôležitá téma.

Modernizovaná limuzína prináša aj ďalšie novinky. Napríklad ponuka lakovaní sa rozšírila na celkom 63 farieb a pribudol nový šedý odtieň Cambrian Grey, ktorý mu naozaj pristane a dodáva jemnú športovosť spolu s čiernymi doplnkami.  Bentley pridal aj  rozpoznávanie dopravných značiek, handsfree, otváranie kufra, špičkovú kameru a automatické stmievateľné zrkadlá do zoznamu štandardnej výbavy.V tomto prípade sa pod kapotou nič nezmenilo a ostali zachované motory 4.0-litrový osemvalec s výkonom 550 koní a najvyšší 6.0-litrový W12 motor s výkonom až 635 koní a maximálnym točivým momentom 900 Nm. Približne 2,2-tonový sedan dokáže akcelerovať z 0 na 100 km/h za iba 3,8 sekúnd.

Interiér okrem odhlučnenia prináša nové zmeny, ako napríklad nové obloženie drevom s otvorenými pórmi a veľmi tenkým ochranným lakovaním. V ponuke sú tri možnosti obloženia, Crown Cut Walnut, Dark Burr Walnut a na záver Koa. Vodič sa pozerá na úplne digitálny prístrojový panel doplnený analógovými budíkmi. Otočný 12,3-palcový dotykovým displejom v stredovej konzole a druhá dotyková obrazovka pre zadných cestujúcich. Nájdete tu však aj banálne veci, ako sú úložné priestory a USB porty. Sklenená panoramatická strecha sa rozprestiera na všetkých cestujúcich. Ako si ale môžete všimnúť v interiéri britskej limuzíny to je skutočne luxusné a kvalitne spracované.

Modernizované zmeny limuzíny od Bentley budú aplikované na model z roku 2021 pre britský trh, pričom zvyšok sveta musí počkať, kým sa v roku 2022 dočká showroomov.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 3

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJauto.cz, motortrend.com
Predchádzajúci článokPrehľad všetkých obmedzení vstupu do krajín, pri ceste autom na dovolenku v lete 2021!
Nasledujúci článokMazda pripravuje veľké množstvo noviniek a chce ich predstaviť do roku 2025 !