Domov News Suzuki Jimny príde v „predĺženej“ verzii. Dostane sa aj na Starý kontinent?

Suzuki Jimny príde v „predĺženej“ verzii. Dostane sa aj na Starý kontinent?

Kompaktný a milovaný offroad Suzuki Jimny sa konečne dočká päťdverovej verzie. Dočkáme sa tohto offroadu však aj u nás?

Aktuálna posledná generácia Suzuki Jimny si dokázala získať nie jedno srdce auto-fanúšika. Vďaka svojej kompaktnosti (dĺžka 3,4 metra) si na svojom domácom japonskom trhu vyslúžila status kei car. V iných častiach Zeme si však trojdverový Jimny prešiel niekoľkými komplikáciami. S aktuálnou verziou by sa to však malo zmeniť.

Podľa zdroju blízkeho k japonskej automobilke by sa Jimny v päť dverovej edícií mohol objaviť už budúci rok. Pôvodne sa novinka mala predstaviť na autosalóne v Tokiu. Japonská novinka bude niesť aj „špeciálny“ názov – Jimny Long. Automobilka tak nadväzuje na predchádzajúce generácie, v ktorých sa Jimny/Samurai predával pod označením Long.

Nie je však Long ako Long. Jimny Long má mať rázvor kolies väčší iba o 300 mm. Pridané dvere však má kompenzovať výkonnejší motor. Podľa niektorých informácií môžeme očakávať turbomotor, no takisto aj mild-hybrid. Práve kvôli vysokým emisiám, ktoré Jimny produkoval na EÚ trhu bol stiahnutý. Pod kapotou by sa tak mohol usadiť 1.4 BoosterJet Hybrid používaný vo Swifte Spoter, či Vitare. Aj vďaka tomuto mild-hybridnému pohonu môžeme čakať, že tento populárny off-road sa bude predávať aj u nás.

Otázkou znie, ako si pohon 4×4 All-Grip Pro bude rozumieť s mild-hybridnou technológiou. Práve pohon All-Grip Pro v trojdverovom Jimny exceloval. Pridanie dvojice dverí však nebude jedinou zmenou, ktorú Jimny Long čaká. Hovorí sa aj o úprave prednej masky, ktorá by tak nahradila charakteristických päť vertikálnych otvorov, za jeden veľký. Tým pádom by Jimny Long ešte viac evokoval menšieho brata Mercedesu-Benz triedy G.

Okrem päťdverového Jimny Long by japonská automobilka mohla predstaviť aj decentne modernizovanú verziu štandardného Jimny. Dopyt po kompaktom offroade je enormne vysoký a ceny niektorých jazdeniek sa vyšplhali nad ich prvotné predajné ceny. Možno aj preto množstvo z nás dúfa v to, že vďaka hybridnej technológií by sa legenda mohla dostaviť opäť na Starý kontinent.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJmotor1.com
Predchádzajúci článokBratislavu čakajú ďalšie zmeny v doprave! Onedlho pribudnú nové BUS pruhy a cyklotrasy.
Nasledujúci článokAston Martin dáva zbohom manuálnej prevodovke !