Domov News Bugatti Chiron vs. Dassault Rafale – keď sa stretne 7.227 koňských síl

Bugatti Chiron vs. Dassault Rafale – keď sa stretne 7.227 koňských síl

Francúzska automobilka pod záštitou nemeckého gigantu dala svetu netradičné, no pekné video. Bugatti Chiron verzus Dassault Rafale.

Niečo podobné sme však už mohli vidieť v britskej šou Top Gear. Vtedy sa do najrýchlejšieho auta sveta (tej doby) Bugatti Veyron posadil známy moderátor Richard Hammond a na letiskovej dráhe si to doslova rozdal s Eurofighter Typhoon. Francúzi teraz urobili remake, no nie s Veyronom ale s modelom Chiron. Takisto je aj stíhačka iná, tentoraz si zavolali na pomoc Dassault Rafale.

Za volant superšportu Bugatti Chiron sa usadil pretekár Pierre-Henri Raphanel, ktorý čochvíľa dovŕši 60 rokov. Bugatti Chiron je v špecifikácií Les Legendes du Ciel. Táto limitovaná verzia vozidla vznikla iba v počte dvadsiatich kusov ako pocta pre francúzsku leteckú špičku.

S automobilkou sa spája množstvo úspešných pretekárov, medzi nich sa radil takisto aj Albert Divo. Automobilka si ho vážila natoľko, že po ňom pomenovala jeden z vlastných modelov. Pod kapotou Chironu Les Legendes du Ciel sa nič nezmenilo. Nájdeme tam tak stále W16 agregát s extrémnym výkonom 1.500 koní a krútiacim momentom 1.600 Nm. Má však vlastné prvky ako napríklad špeciálne maľovanie na dverách.

Do kokpitu druhej stíhačky zasadol kapitán Etienne. Aké sú však hodnoty špičkového francúzskeho stroja? Výkon stíhačky je 5.727 koní a rýchlosť dokáže dosiahnuť až 1,6 mach – pre nás, ktorí to potrebujeme v kilometroch za hodinu je to takisto neuveriteľné číslo – maximálna rýchlosť je cez 1.900 km/h. Rýchlosť 165 km/h francúzska letka dosiahne za 150 metrov. Limitovaná edícia Bugatti Chiron bola síce predstavená už v minulom roku, no teraz máme konečne príležitosť vidieť auto vo svojom živle. Prosím pripútajte sa a vychutnajte si video plnými dúškami, tak ako my.

BUGATTI Chiron Sport 'Les Légendes du Ciel' meets Dassault Rafale Marine jet – 7,227 PS let loose

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokAmeričania testujú nový dvojtaktný naftový motor s protibežnými piestmi
Nasledujúci článokTím McLaren Racing sa ukázal v špeciálnom lakovaní na tohtoročnej veľkej cene Monaka!