Domov Lifestyle Tím McLaren Racing sa ukázal v špeciálnom lakovaní na tohtoročnej veľkej cene...

Tím McLaren Racing sa ukázal v špeciálnom lakovaní na tohtoročnej veľkej cene Monaka!

McLaren Racing spolu s partnerom Gulf Oil predstavili špeciálne lakovanie pre Veľkú cenu Monaka 2021. Pri príležitosti oslavy ich historického partnerstva.

Monoposty McLarenu sa na tohto ročnom závode v Monaku ukázali v netradičných modro-oranžových farbách. Okrem vozidla dostali ikonickú modrú a oranžovú aj kombinézy pilotov Daniela Riccarda a Landa Norrisa a dokonca mali aj retro helmy. Podľa informácii neskôr budú helmy vydražené a výťažok pôjde na charitu. Tím uvažuje, že predstaví aj kolekciu oblečenia pre fanúšikov.

Logá spoločnosti Gulf sa na monopostoch McLarenu objavujú už od minuloročnej sezóny. Podľa pravidiel F1 musia oba vozy tímu na každej Veľkej cene závodiť v rovnakých farbách. Práve preto musel McLaren požiadať Medzinárodnú automobilovú federáciu (FIA) a držiteľa komerčných práv FOM o povolenie použiť pre závod v Monaku špeciálne lakovanie spoločnosti Gulf.

,,Každému sa to páčilo a schválili to. V tejto chvíli to plánujeme použiť iba v Monaku. Myslím, že pokiaľ máme špeciálne lakovanie, musí zostať špeciálne. Ako iste viete, je to niečo, čo sa vo Formula 1 tak často nevidí. Toto bude zo strany McLarenu prejav uznania značke Gulf a jej dizajnu.“ zmienil sa Zak Brown. História partnerstva McLaren a Gulf je dlhá. Fanúšikovia formuly si určite pamätajú 60. a 70. roky, keď Bruce McLaren a Gulf tvorili spoluprácu a to nielen v F1. Tím McLaren počas rokov pôsobenia viackrát menil svoje lakovanie, po niektorí si zrejme najviac pamätajú spojenie s Marlborom a časy Prosta so Sennom. Doteraz sa ale k farbám Gulf nevrátil.

Na záver vyjadrenie pilotov..

,,Myslím, že všetci sa zhodneme, že to bude najlepšie vyzerajúci monopost za veľmi dlhú dobu. Povedal som Zakovi Brownovi, že to bude ešte lepší dizajn ako je súčasný. Je to úžasné, pre nás oboch skvelá príležitosť a hlavne v Monaku.“ zhodnotil nové lakovanie Norris.

,,Samozrejme, že to milujem. Nepotreboval som ďalší dôvod na to, aby som sa do Monaka tešil, takže teraz sa budem musieť kontrolovať a ušetriť nejakú energiu aj na ďalší týždeň. V prvom rade sa musíte postarať o to, aby ste vyzerali dobre. Nám sa to istotne darí, takže sa na to určite teším.“ dodal Riccardo.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 4

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJf1online.sk
Predchádzajúci článokBugatti Chiron vs. Dassault Rafale – keď sa stretne 7.227 koňských síl
Nasledujúci článokTEST Honda X-ADV, pre každého kto chce väčší stroj ale aj výhody skútra.