Domov News Rolls-Royce prináša pravdepodobne najdrahšie auto sveta, luxusný kabriolet Boat Tail !

Rolls-Royce prináša pravdepodobne najdrahšie auto sveta, luxusný kabriolet Boat Tail !

Automobilka oficiálne potvrdila, že sa vracia späť ku svojim koreňom a plánuje sa zamerať na vozidlá vyrobené na zákazku. A hneď prichádza s novým luxusným kabrioletom Boat Tail.

Meno Boat Tail už Rolls-Royce v minulosti použil a získal ho aj nový kabriolet. Boat Tail v preklade znamená lodný chvost. Luxusný kabriolet meria až 5,8 metrov a špeciálnou sa stane práve zadná časť, ktorá pôsobí ako na jachte. Konkrétny exemplár na fotografiách je vyrobený pre klienta, ktorý už vlastní aj staršie modely Boat Tail z roku 1932. V zadnej časti sa nachádza kompletná výbava pre stolovanie na cestách a farba lakovania je klientová obľúbená. Firma Christofle doplňuje zákazkovú sadu príborov, nádob a dve chladničky.

K posedeniu sú dostupné dve karbónové stoličky, ktoré boli vyrobené v rámci spolupráci s talianskou firmou Promemoria, ktorá dodáva tiež výsuvný slnečník. Povedzme si úprimne, ktoré luxusné auto ponúka slnečník v zadnej časti k posedeniu. V podstate sa dá povedať, že s luxusným kabrioletom si môžete vyraziť aj na dlhší výlet, ktorý vám spríjemnia tieto špičkové vychytávky. Na prianie majiteľa bol mierne upravený aj interiér. Špeciálnou úpravou prešiel audiosystém s 15 reproduktormi. Okrem toho pod kapotou sa skrýva dvakrát preplňovaný vidlicový dvanásťvalec s objemom 6,75 litra, môžeme ho poznať zo známeho modelu Phantom. Rolls-Royce vyrobí iba tri exempláre Boat Tailu v spolupráci s jej majiteľmi. Príprava luxusného kabrioletu trvala 4 roky.

Automobilka Rolls-Royce nezverejnila ceny vyrobených kusov. Vedenie ale priznalo, že je oveľa drahší ako na zákazku vyrobený model Sweptail z roku 2017. Sweptail sa pohyboval na cene okolo 11 miliónov eur. Tým pádom sa môže Boat Tail stať najdrahším vozidlom na svete a prekonať Bugatti La Vouitre Noire, ktoré sa aktuálne ešte dokončuje a v roku 2019 sa spomenulo, že jeho cena výjde na 16,7 miliónov eur.

Rolls-Royce sa najviac preslávil hlavne automobilmi vyrobenými na zákazku. V posledných rokoch však ponúkala individuálne úpravy svojich modelov. Prinášala rôzne špeciálne lakovania, čalúnenia alebo výbavy. V roku 2017 na zakázku vyrobený model Sweptail upútal pozornosť medzi najbohatšími zákazníkmi. Preto sa rozhodol Rolls-Royce v tom pokračovať a ďalej vyrábať automobily na zákazku.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 4

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJauto.cz
Predchádzajúci článokTesla v Nórsku prehrala súd s majiteľmi vozidiel, dostanú nemalé odškodné!
Nasledujúci článokSlávna Toyota Supra z filmu Rýchlo a zbesilo sa dostáva do dražby !