Domov News Rebríček 10 najpredávanejších áut za rok 2020. Ktoré modely to sú ?

Rebríček 10 najpredávanejších áut za rok 2020. Ktoré modely to sú ?

Najpredávanejšie autá na svete za rok 2020

Najpredávanejšie autá v roku 2020 ovládla jedna automobilka: kým predaje v dôsledku koronavírusu klesali, Toyota dokázala predať viac ako rok predtým.

Rok 2020 bol v dôsledku pandémie nového koronavírusu náročný aj pre automobilky. Na takúto bezprecedentnú situáciu v modernej histórii ľudstva (rozumej po 2. svetovej vojne) nebol pripravený nikto a výnimkou neboli ani automobilky. V dôsledku izolácie ľudí a karantén dochádzalo postupne k prerušeniu dodávateľských reťazcov, čo viedlo k prerušovaniu výroby, zatváraní dílerstiev, či obavám verejnosti z budúcnosti. Tieto negatíva sa preto nevyhnutne museli prejaviť aj na ekonomike a dokazujú to aj najpredávanejšie autá za uplynulý rok 2020. Rebríček zostavili novinári z magazínu Autocar. Za pozornosť stojí fakt, že kým globálne predaje áut klesali, v rebríčku sa našli aj modely, ktoré si oproti roku 2019 prilepšili.

10. Toyota Camry

Počet predaných kusov: 592 648

Toyota Camry je predajným hitom v segmente strednej triedy najmä v Spojených štátoch. Napriek povesti nepriestrelnej spoľahlivosti sa v roku 2019 predaje mierne prepadli, no stále to stačilo na 10. miesto.

9. Volkswagen Tiguan

Počet predaných kusov: 607 121

Jediný zástupca európskych automobiliek, Volkswagen Tiguan, sa umiestnil s počtom predaných kusov jemne nad 600-tisíc na 9. mieste. Nie zlé, no oproti japonskej konkurencii v segmente zaostáva o desiatky až stovky tisíc predajov.

POKRAČOVANIE NA ĎALŠEJ STRANE

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

1
2
3
4
5
ZDROJAutoCar
Predchádzajúci článokKoniec spaľovacím motorom. Fiat sa od roku 2030 stane celosvetovo elektrickou značkou
Nasledujúci článokAmerická firma vytvorila modernú úpravu Mercedesu 300 SL ! Dočkáme sa aj skutočného exempláru ?!