Domov News Nový Hyundai i30 N štartuje výrobu v Európe.

Nový Hyundai i30 N štartuje výrobu v Európe.

Hyundai i30 N (6)

Hyundai i30 N rozhodne netreba žiadnemu fanúšikovi áut predstavovať. Od jeho predstavenia v roku 2017 toto auto zažilo obrovský boom, kedy sa stalo najpredávanejším hot-hatchom na Slovensku.

Zmena navonok ale aj v útrobách. 

Minulý rok sme sa dočkali faceliftu tohto veľmi obľúbeného modelu medzi priaznivcami dynamickej jazdy. Zmeny sa týkali ako zovňajšku tak aj techniky. Oproti pôvodnému modelu zákazníci dostali možnosť voľby medzi manuálnou 6-stupňovou prevodovkou a novou, dvoj spojkovou 8-stupňovou N DCT prevodovkou. Facelift takisto priniesol aj nové asistenčné systémy a bezpečnostné prvky.

Výkon performnace verzie stúpol o 5 koní a 39 Nm. Akcelerovať z 0 na 100 dokáže faceliftovaná verzia za 5,9 sekundy, čo je o 0,2 sekundy rýchlejšie ako verzia pred faceliftom. Navonok nový Hyundai i30 N pôsobí agresívnejšie, avšak zachoval si pôvodné črty. Pre ľudí, ktorý chcú svoje N-ko využívať naplno pribudla možnosť voľby sedadiel. Teraz sú k dispozícií odľahčené N Light Seats, ktoré sú ľahšie o 2,2 kg a navyše sú oveľa lepšie tvarované a tak v zákrutách poskytnú vodičovi lepšiu oporu.

Hyundai i30 N (12)

U nás len verzia Performance.

U nás na Slovensku je možné zakúpiť Hyundai i30 N len vo verzií Performance a to pre obe karosárske vyhotovenia. Dôvodom je fakt, že až 99% predaných áut bolo objednaných v tejto výkonnejšej verzií. Novú faceliftovanú verziu je už v tomto čase možné nájsť v cenníku a konfigurátore Hyundaiu. Navyše teraz je ho možné získať s finančným zvýhodnením vo výške 2000 eur.

Hyundai i30 N (4)

Výroba prebieha neďaleko.

Tak ako aj pôvodná verzia, tak aj táto nová sa vyrába kúsok od slovenských hraníc, v českých Nošoviciach. Okrem ostrých verzií tohto obľúbeného modelu sa tu vyrábajú aj všetky civilnejšie, vrátane vyhotovenia kombi. okrem i30 tu prichádzajú k životu ďalšie modely automobilky Hyundai ako je nový Tuscon alebo elektrická Kona.

Hyundai i30N
Predurčený na úspech.

Pri originále Hyundaiu i30 N ľudia nevedeli čo od automobilky čakať, ale po krátkej dobe si našlo veľa fanúšikov, ktorí toto auto zbožňujú. Ako aj zákazníci tak aj recenzenti vynášali Hyundai i30 N do nebies. Na faceliftovanú verziu majú preto ľudia už hneď od začiatku vysoké nároky. Prvé kusy nového N-ka sa majú k svojim majiteľom dostať už toto leto. Svoje vysnívané N-ko si môžete nakonfigurovať tu 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJhyundai.sk
Predchádzajúci článokPoznáte nové šípky na dopravných značkách ? Môžu Vám ušetriť peniaze.
Nasledujúci článokFord prichádza s netradičným nápadom. Necháva svojich nadšencov rozhodnúť o novej špeciálnej edície Pumy ST !