Domov News Nový Opel Astra a jeho prvé zábery – Astra bude odvážna a...

Nový Opel Astra a jeho prvé zábery – Astra bude odvážna a čistá!

Opel sa so svojím najnovším modelom Astra drží interpretácie novej dizajnovej filozofie značky. Astra bude odvážna a čistá ! Astra je vyrobená v Nemecku: navrhnutá, skonštruovaná a vyrobená v Rüsselsheime.

Nemecká spoločnosť Opel práve dnes uviedla do svetla sveta prvé zábery novej Astry. Ide o prvú generáciu tohto kompaktného vozidla, ktoré bude elektrifikované. Už ako ukazujú nové zábery, výrobca si dal záležať na detailoch a ich precíznom spracovaní. Filozofia čistého a odvážneho dizajnu bola priamo prenesená do najnovšieho modelu Opel Astra. Tento veľmi očakávaný model tak ukazuje cestu a smerovanie značky. Takisto naznačuje aj filozofiu a dizajnovú líniu pre ostatné modely značky.

“Budúca Astra otvorí novú, vzrušujúcu kapitolu 30-ročnej histórie nášho modelu kompaktnej triedy,” tvrdí generálny riaditeľ spoločnosti Opel Michael Lohscheller. “Sme presvedčení, že nová generácia modelu Opel Astra urobí silný dojem a priláka k značke mnoho nových zákazníkov.”

Maska ako ústredný bod

Hlavným a dominantným bodom dizajnu exteriéru je maska “Opel Vizor”. Tá sa prvý raz objavila na modeli Mokka. Teraz dostáva ešte rozvinutejšiu verziu. Tento nový dizajnový prvok sa tiahne celou prednou časťou vozidla a obsahuje veľmi zaujímavé technológie. Ako napríklad plne integrované a mimoriadne úzke svetlomety IntelliLux LED. Tie majú za úlohu priniesť do segmentu kompaktných vozidiel špičkové a vysoko dynamické inovácie. Zadné veko batožinového priestoru má v sebe uprostred zakomponovaný štítok s názvom vozidla.

Rovnako ani interiér nezostane zahanbený. Nemecká precíznosť tak našla svoje miesto aj vo vnútri vozidla. Nový digitálny kokpit “Pure Panel” má plne zasklené plochy a evokuje integrovanú masku s dvoma širokouhlými obrazovkami. Tie zobrazujú informácie horizontálne a sú priamo orientované na vodiča. Precíznosť spracovania a vysokú kvalitu majú prinášať použité materiály, textúry a dizajnové prvky. Príjemný pocit z jazdy majú zaručiť aj ergonomicky tvarované predné sedadlá.

Ofenzíva pokračuje

Najnovšia generácia modelu Opel Astra je tak kompletne dielom z Nemecka. Je navrhnutá aj skonštruovaná v Nemecku, konkrétne v Rüsselsheime. K dispozícii bude v prevedení päťdverového hatchbacku a všestranného kombi s označením Sports Tourer. Opel tak podporuje svoju ofenzívu produktov a chce vniesť impulz práve elektrifikáciou toho obľúbeného modelu. Plánovaná výroba sa spustí ešte počas tohto roka 2021. Na viac informácii si však ešte musíme chvíľku počkať.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 3 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJOpel
Predchádzajúci článokBMW si patentovalo spätná zrkadlá budúcnosti: Obraz budú premietať na okno
Nasledujúci článokVyrazte na okruh, Kawasaki Trackday bude opäť na Slovakiaringu!