Domov News Porsche predstavilo Touring package pre nový model Porsche 911 GT3.

Porsche predstavilo Touring package pre nový model Porsche 911 GT3.

 Tak ako aj pri predošlej generácií, aj tento krát nám Porsche predstavilo decentnejšiu verziu zatiaľ vrcholného GT3.

Automobilku Porsche a obzvlášť model 911 netreba nikomu predstavovať. Vyrába sa už dlhé desaťročia a každá novšia verzia je dokonalejšia.   Ak niekto tvrdí, že sa jedná o najuniverzálnejšie športové auto všetkých čias, ťažko mu oponovať. Porsche 911 si svojich majiteľov našlo nielen vďaka objemnej škále výkonnostných verzií ale aj vďaka trom karosárskym vyhotoveniam. Niekoľko majiteľov Porsche 911 svojich miláčikov využívajú aj ako tzv. daily car, čo univerzálnosť len podčiarkuje. Porsche 911 GT3 Touring prichádza ako doplnkový balík.

Porsche 911 GT3
Už v histórií.

Označenie Touring nie je žiadny výmysel modernej doby, síce je pravda, že Porsche toto pomenovanie oprášilo v roku 2017 pri predchádzajúcej generácií modelu 911 typu 991. Prvý krát sme toto označenie videli pri automobilke zo Stuttgartu v roku 1973 kedy ho Porsche ponúkalo ako stupeň výbavy pri modely 911 Carrera RS.

Porsche 911 GT3 Touring
Dokáže nadviazať na úspech ? 

Vzhľadom na to, aký rozruch spôsobila verzia GT3, je snáď všetkým jasné, že po tomto aute sa len tak zapráši. Porsche 911 GT3 je rýdzo športové auto určené na okruh. Za zadnou nápravou úraduje už dobre známy plochý, atmosférický šesťvalec o objeme 4 litre, ktorý vyčarí úsmev na tvári pri 9000 otáčkach za minútu. Motor je naladený na 375 kW/510 koní. Presne takýto motor dostanete aj vo svojom Porsche 911 GT3 Touring. Navyše pre správnych fanatikov, tak ako aj pri klasickej GT3, si môžete vybrať, či chcete 6-stupňový manuál alebo siahnete po 7-stupňovej PDK prevodovke. S automatom auto vyštartuje z 0 na 100 km/h za 3,4s a tachometer sa zastaví pri hodnote 320 km/h. Porsche 911 GT3 Touring je teda pre tých, ktorí by chceli dosahovať výkony klasickej GT3 ale v omnoho nenápadnejšom šate.

Porsche 911 GT3 Touring
Nenápadný športovec.

Keď už je reč o nenápadnosti, nový Touring rozhodne v bežnej premávke neprehliadnete. Nenápadne pôsobí len oproti klasickej verzií GT3, respektíve GT3 alebo GT3 RS predchádzajúcej generácie. Verzia Touring prišla o výrazné zadné krídlo, ktoré nahradilo menšie, automaticky vysúvateľné ako má aj základná verzia Porsche 911. Predný aj zadný nárazník zostal nezmenený. tak isto aj dvojitá koncovka výfuku zostala situovaná uprostred. Na prvý pohľad tak verzia Touring prišla len o masívne zadné krídlo.

Porsche 911 GT3 Touring
Vo vnútri klasický športiak.

Podľa Porsche interiér navodzuje atmosféru klasického športiaku. V interiéri dominuje čierna koža a tmavý brúsený hliník. Za príplatok dokážete získať prakticky všetko z klasickej GT3, od škrupinových sedadiel až po automatické zdvíhanie prednej nápravy. Touring zákazníkov zaujme nielen svojou rýdzou športovosťou, ale aj fakt, že nový Touring je v ponuke ako možná varianta modelu GT3 bez dodatočného príplatku.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJnewsroom.porsche.com
Predchádzajúci článokKia Niro novej generácie bude žralok vo vodách crossoverov !
Nasledujúci článokPrehľad všetkých obmedzení vstupu do krajín, pri ceste autom na dovolenku v lete 2021!