Domov News Nová Audi RS3 odhalená! Takto by mala vyzerať ?!

Nová Audi RS3 odhalená! Takto by mala vyzerať ?!

Oficiálna premiéra novej RS3 sa blíži, ale Audi nedávno prezradilo niekoľko informácií o novej generácii modelu RS3. Dokonca vďaka odhaleným fotografiám môžeme vidieť celú podobu auta.

Pozeráme sa na RS3 vo verzii sedan s výrazným zeleným lakovaním a zaujímavými kolesami. Na fotografiách sú jasne viditeľné aj nové špecifické nárazníky, otvory v predných blatníkoch, zadný spojler či veľké koncovky výfuku. Vyzerá ozaj športovo a agresívne, ako to u modeloch RS od Audi býva zvykom. Naďalej bude RS3 poháňaná 2,5-litrovým päťvalcom, ktorý v európskej verzii ponúkne najvyšší výkon 294 kW a točivý moment 500 Nm medzi 2250 až 5600 otáčok a výhradne so 7-stupňovou dvojspojkovou automatickou prevodovkou, potvrdila automobilka Audi. Každopádne nebude chýbať pohon všetkých kolies Quattro. Podľa informácií severoamerický trh dostane ešte silnejšiu verziu a to s výkonom 299 kW. Hovorí sa, že išlo o „špecifickú požiadavku” amerického zastúpenia Audi.

Zrýchlenie z 0 na 100 km/h by mala nová RS3 zvládnuť za 3,8 sekundy a dosiahnuť maximálnu rýchlosť 290 km/h. Nasledujúcou novinkou, ktorú poznáme je takzvaný torque splitter, systém nahradzujúci viaclamelovú spojku a zadný diferenciál, ktorý bol použitý aj v predchádzajúcej generácii RS3 s pohonom všetkých kolies Haldex. Torque splitter sa skladá z dvoch elektronicky riadených spojok. Každá na jednej zadnej poloose, čo sa stará o to, aby dokázal posielať výkon presne na to koleso kde to auto potrebuje. Okrem toho však nová RS3 ponúkne aj drift mód. Na záver nám teda ostáva len počkať si na oficiálnu premiéru.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 6

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJauto.cz
Predchádzajúci článokLada sa pokúšala predávať luxusné auto. Nechceli ju ani Rusi!
Nasledujúci článokLabutia pieseň pre spaľovacie motory Audi bude už čoskoro realitou !