Domov SPRÁVY Elektromobilita Slovenskí poštári budú jazdiť na elektrických štvorkolkách!

Slovenskí poštári budú jazdiť na elektrických štvorkolkách!

Slovenská pošta ako najväčší poštový operátor na Slovensku investuje do rozvoja elektromobility. Uvedomuje si svoje postavenie a zároveň dokazuje, že im naše životné prostredie nie je ľahostajné. 

Našich poštárov sme už mohli vidieť roznášať zásielky na rôznych dopravných prostriedkoch či už žltých bicykloch, autách, dodávkach alebo elektro-strútroch. Tento krát dostanú zamestnanci Slovenskej pošty elektrické štvorkolky a elektro-bicykle. Podarí sa im vďaka novému vozovému parku rozniesť zásielky ešte rýchlejšie ?!

Hovorkyňa slovenskej pošty Iveta Dorčáková skonštatovala, že pristupujú pozitívne k obstarávaniu zelených vozidiel a záleží im na našej planéte. Slovenská pošta nevidí výhody len v šetrení našej planéty, takéto vozidlá majú aj iné výhody.

Nešetria len našu planétu. 

Hlavnými výhodami okrem celkového šetrenia životného prostredia vidia aj v jednoduchšej obsluhe vozidla. Benefitom je aj nižšia poruchovosť, ale aj v šetrenie celkových nákladov na prevádzku. Dorčáková zároveň uviedla, že veľkou výhodou takýchto vozidiel je aj eliminovanie prejazdových kilometrov a šetrenie pracovného času, ktoré by boli za bežných okolností strávené dopĺňaním pohonných hmôt. Elektrické vozidlá budú nabíjané v priestoroch slovenskej pošty a budú nabíjané vždy po uplynutí pracovnej doby. Momentálne sa v rámci slovenskej pošty realizuje interná analýza. Po jej ukončení pošta zvolí dynamiku rozširovania vozového parku o elektrické presúvadlá.

Slovenská pošta už jazdí “zeleno”.

V súčasnej dobe už celkom 14,4% všetkých vozidiel slovenskej pošty tvoria tzv. zelené vozidlá. Z celého vozového parku je 21 vozidiel čisto elektrických, 207 vozidiel je poháňaných CNG a k tomu slovenská pošta prevádzkuje aj 29 elektro-skútrov. Rozširovanie vozového parku má priniesť nové, čisto elektrické vozidlá, taktiež vozidlá na CNG a testovať sa majú aj nové vozidlá na vodíkový pohon.

Rozširovanie je však priamo závislé od rozvíjania technickej infraštruktúry na Slovensku, ale aj od zvyšovania kilometrového dojazdu vozidiel na alternatívny pohon. Do vozového parku majú pribudnúť nové štvorkolky na elektrický pohon, trojkolky s pomocným elektrickým motorčekom, bicykle s elektrickým motorčekom, ktoré už v súčasnosti prevádzkuje. Slovenská pošta má taktiež záujem o rozšírenie množstva elektrických skútrov.

zdroj: facebook slovenská pošta

Hovorkyňa slovenskej pošty Iveta Dorčáková  zdôraznila, že rozvoj elektromobility sa rozhodne uskutoční. Jeho dynamika sa však bude odvíjať od výhodnosti nasadzovania elektrických vozidiel v porovnaní s vozidlami s klasickým spaľovacím pohonom.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4 / 5. Počet hodnotení 4

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJtvnoviny.sk
Predchádzajúci článokFord si zaregistroval meno Rattler. Pôjde o nový offroad?
Nasledujúci článokNový Abarth 695 Esseesse je exkluzívna limitka nasledujúca svojich predchodcov