Domov News Nový Opel Astra – agresívnejší a športovejší

Nový Opel Astra – agresívnejší a športovejší

Už šiesta generácia populárneho hatchbacku láka svojich skalných na nový dizajn a technológiu. Model vychádza z portfólia Stellantis, čiže môžeme očakávať rovnaký základ aj pri iných modeloch.

Dizajn nového Opel Astra L poukazuje na aktuálny dizajnový jazyk automobilky, ktorý začali modely Crossland, Grandland a Mokka. Novinka teda na prvý pohľad zaujme charakteristickou maskou Opel Vizor. Predná maska môže byť vybavená LED matrix svetlometmi Intelli-Lux. Totožnou technológiou je vybavený aj model Insignia.

Astra bude disponovať výhradne piatimi dverami, ostrými hranami karosérie a charakteristickými prvkami značky Opel. Zadná časť zaujme vodorovným svetelným podpisom s nápisom Astra pod logom automobilky. Novinka samozrejme aj narástla. Nie o veľa, ale predsa. Nový Opel Astra narástol o 4 milimetre, do šírky narástol o 51 milimetrov a rázvor kolies sa zväčšil o 13 milimetrov. Výsledné hodnoty tak sú – 4.374 mm na dĺžku, 1.860 mm na šírku, 2.675 mm na rázvor. Vďaka väčšiemu rázvoru sa zväčšil aj batožinový priestor o 50 litrov, na finálnych 422 litrov.

Ako exteriér, tak aj interiér prešiel zmenou. Tu vidíme takisto dizajnový jazyk aktuálnych modelov. Astra ponúka menej klasických tlačidiel a väčšinu ovládate prostredníctvom dotykových displejov. Digitálny prístrojový štít s infotainmentom má až 10“ a vzniká tak „Pure Panel“.

Interiér však pomôže vodičovi aj technologickou výbavou. Podpora Apple CarPlay spolu s AndroidAuto je už samozrejmosťou, za príplatok budete však môcť mať aj head-up displej, či 360° panoramatický kamerový systém. Chýbať nebude ani adaptívny tempomat.

Novinka bude postavená na platforme EMP2, dobre známa z modelu Peugeot 308. Vďaka tejto platforme budeme môcť očakávať širokú škálu motorizácií. Aktuálne sa môžeme tešiť na 1,2-litrové motory s výkonom 110 koní a 130 koní a taktiež na 1,5-litrový diesel s výkonom 110 koní. Základom by však mala byť štvorvalcová „jednašestka“, aj ako plug-in hybrid s výkonmi 180 a 225 koní. Motory budú spriahnuté so šesťstupňovou manuálnou a osemstupňovou automatickou prevodovkou.

Špekulácie hovoria aj o ostrej verzii Astra OPC, ktorá by s plug-in hybridom mohla disponovať výkonom 300 koní. Opel sa pri novej Astre zameriava aj na pôžitok z jazdenia vďaka tuhšiemu riadeniu.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJopel.com
Predchádzajúci článokRenault prináša novinky do segmentu malých úžitkových vozidiel
Nasledujúci článokOpäť ďalšia automobilka, ktorá má na krku pokutu od EÚ! O čo ide tentokrát?