Domov News Nová Dacia Duster prichádza už aj s cenníkom! Kúpite ju ešte pod...

Nová Dacia Duster prichádza už aj s cenníkom! Kúpite ju ešte pod 10-tisíc eur ?!

Nie tak dávno sa nám predstavila modernizovaná Dacia Duster.  Aktuálne už poznáme aj cenník Dacia Duster. Čo ponúkajú jednotlivé výbavy?

Pozrime sa detailnejšie na cenník Dacia Duster, hlavne na to akú výbavu a za akú cenu dostanete. Úplne základnou výbavou je výbava Access, ktorá má v ponuke iba jednu benzínovú motorizáciu TCe 90. Disponuje výkonom od 67 kW do 91 kW a maximálnym krútiacim momentom 160 Nm. Prepojená je so 6-stupňovou manuálnou prevodovkou a pohonom predných kolies. Súčasťou výbavy Access sú 16-palcové oceľové disky, systém ABS s elektronických rozdeľovačom brzdných síl (EBD) a tiež asistent núdzového brzdenia. Ďalej nechýba samozrejme ani airbag vodiča, spolujazdca a bočné hlavové airbagy, palubný počítač s čiernobielym displejom, obmedzovač rýchlosti, LED stretávacie svetlá, vonkajšie spätné zrkadlá manuálne nastaviteľné, elektrické ovládanie predných okien, sada na opravu pneumatík, látkové čalúnenie a príprava na rádio. Cena tejto výbavy je 10 790€.

Essential

Výbava Essential ponúka o niečo viac. Na výber sú už dve motorizácie a to TCe 90 ako pri predchádzajúcej výbave a TCe 100 LPG benzín + plyn. Táto motorizácia, ktorá je vybavená plynom už od výroby ponúka pre LPG výkon od 74 kW do 100 kW. Maximálny krútiaci moment je v tomto prípade 170 Nm pre LPG. 6-stupňová manuálna prevodovka a pohon predných kolies ostal zachovaný. Okrem motorizácie sú však zmeny aj vo výbave. Pribudlo výškovo nastaviteľné sedadlo vodiča, deliteľné operadlo zadného sedadla, Dacia PlugRadio DAB + Bluetooth pre telefonovanie a prehrávanie hudby a tiež vstup AUX a USB, ovládanie pod volantom a 4 reproduktory. Ako uvádza cenník Dacia Duster za príplatok 490€ je k dispozícii metalický lak, za príplatok 120€ predné hmlové svetlá a za príplatok 600€ aj manuálna klimatizácia. Táto výbava štartuje na cene 13 090€.

Comfort

Každopádne sa posúvame vyššie a tým pádom výbava Comfort ponúka tiež viac motorizácií či už komfortných prvkov. K motorizáciám pribudol benzínový motor TCe 130 s výkonom od 96 kW do 130 kW. Krútiaci moment tu narástol na 240 Nm. Nuž pri tejto motorizácii je tiež dostupná len 6-stupňová manuálna prevodovka. Prvý krát sa dostávame aj k naftovej motorizácii Blue dCi 115, ktorá ponúka už aj pohon všetkých štyroch kolies. Výkon sa pohybuje od 84 kW do 115 kW a krútiaci moment 260 Nm. Pridali sa kľučky dverí vo farbe vozidla, chrómovaná koncovka výfuku, tempomat s obmedzovačom rýchlosti, predné hmlovky, elektrický nastaviteľné a vyhrievané spätné zrkadlá, volant potiahnutý umelou kožou, manuálna klimatizácia, elektrické ovládanie už aj zadných okien, Media Display: rádio DAB + zrkadlenie smartfónu s USB káblom (Apple CarPlay, Android Auto) samozrejme Bluetooth, 6 reproduktorov, 8-palcová dotyková obrazovka, zadné parkovacie senzory a asistent pre zjazd z kopca v prípade 4×4.

Cena výbavy štartuje pri motorizácii TCe 90 na cene 14 290€. Pri TCe 100 LPG v rámci Dacia LPG kalkulačky zostáva cena rovnaká. Za motorizáciu TCe 130 zaplatíte 15 740€ a za naftovú motorizáciu Blue dCi 115 16 290€ a v prípade pohonu všetkých kolies 18 090€.

Pakety k výbave Comfort

Za príplatky sú aj rôzne pakety. Paket Komfort obsahuje stredovú lakťovú opierku posuvnú s úložným priestorom, 2 USB vstupy vzadu, nastaviteľná bedrová opierka sedadla vodiča a to za príplatok 180€. Paket Multiview dodáva kamerový systém Multiview a systém sledovania mŕtveho uhla. Cena tohto paketu je 380€. Paket Media Nav má zadnú parkovaciu kameru, multimediálny systém Media Nav a rozšírené mapové pokrytie za 290€. Na záver Paket Media Nav Plus, ktorý obsahuje zadnú parkovaciu kameru, multimediálny systém Media Nav a tiež rozšírené mapové pokrytie za cenu 390€. Metalický lak za 490€ je možné si priplatiť aj v tejto výbave Comfort.

Prestige

Dostávame sa k najvyššej výbave nového Dusteru. Výbava Prestige ponúka všetky doposiaľ spomenuté motorizácie a však sa pridala jedna nová. Benzínová motorizácia TCe 150 /EDC, ktorá už disponuje aj automatickou 6-stupňovou dvojspojkovou prevodovkou a tiež pohonom všetkých štyroch kolies. Výkon narástol na 110 kW až do 150 kW a krútiaci moment 250 Nm. Keďže sa jedná o vrcholovú výbavu tak už sú k dispozícii aj 17-palcové disky z ľahkých zliatin, vonkajšie spätné zrkadlá vo farbe matného chrómu, systém sledovania mŕtveho uhla, automatická klimatizácia, zadná parkovacia kamera, Media Nav vstavaná navigácia s rádiom DAB, zrkadlením smartfónu prostredníctvom Wifi (Apple CarPlay a Android Auto) + Bluetooth, 6 reproduktorov, 8-palcová dotyková obrazovka a na záver zatmavené zadná okná.

V rámci motorizácii TCe 90 suma začína na 15 440€, pri motorizácii TCe 130 na 16 940€ a pri najvyššej benzínovej na cene 19 190€ v prípade 4×4 na cene 19 540€. Za naftovú verziu Blue dCi 115 zaplatíte 17 540€ a s pohonom všetkých kolies 19 340€. Čo sa týka príplatkov tak je k dispozícii tiež príplatkový metalický lak za 490€.

Garancia

Garancia Plus poskytuje odstránenie mechanických, elektrických a elektronických porúch a asistenčné služby Dacia Assistance.

Na 4 roky alebo 60 000km. Na 5 rokov a tiež 60 000km alebo na 5 rokov a 100 000km. Bez ohľadu na motorizácie a dĺžku garancie je jej suma 119€. Služba Easy Service čo zahŕňa Garanciu Plus a dodáva pravidelné servisné prehliadky predpísané výrobcom + Comfort Assistance je tiež za akciovú cenu 429€.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.2 / 5. Počet hodnotení 5

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článok“Tunerom” áut odzvonilo! Hlukové radary sa v Európe postupne stávajú realitou!
Nasledujúci článokAudi A6 e-tron by sa do výroby mohlo dostať už budúci rok