Domov News Je možné aby Peugeot atakoval hranicu prémie svojim 308 SW ?

Je možné aby Peugeot atakoval hranicu prémie svojim 308 SW ?

Peugeot zverejnil podrobnosti špecifikáciách kombi 2022 308 SW. Model 308 SW bude o niečo drahší ako štandardný hatchback. Ponuka sa začína výbavou Active Premium, pričom verzie Allure a Allure Premium sú umiestnené nad základným vozidlom. Medzi špičku patria športové modely GT a GT Premium.

Automobily Peugeot 308 SW Active Premium dostali do výbavy 16-palcové zliatinové disky a čierne vonkajšie ozdoby. Do výbavy sa zmestili aj automatické stierače, združené LED svetlá, Apple CarPlay, Android Auto a zadné parkovacie senzory. 10-palcový digitálny prístrojový displej Peugeotu je vybavený mnohými bezpečnostnými systémami, ktoré zahŕňajú systém Active Safety Brake, rozpoznávanie dopravných značiek a asistenta udržiavania v jazdnom pruhu.

Špecifikácia Allure prináša kozmetické vylepšenia, akými sú 17-palcové zliatinové disky brúsené diamantom a chrómová predná maska. Vnútri dostali sedadlá látku a materiál s koženým efektom s prešívaním z mäty. V tejto výbavovej línii je súčasťouaj osvetlenie panelu dverí. Modely Allure a vyššie sú vybavené delenými sklopnými zadnými sedadlami v pomere 40/20/20.

Infotainment je tiež aktualizovaný tak, aby zahŕňal navigačný systém Peugeot Connected 3D a hlasového asistenta i-Connect a okrem toho aj 180-stupňovú cúvaciu kameru a predné parkovacie senzory.

Automobily Allure Premium disponujú balíkom Peugeot Drive Assist Pack. Ten prináša upozornenie na premávku vzadu, detekciu mŕtveho uhla na veľké vzdialenosti a adaptívny tempomat Stop & Go. Je nainštalovaná bezdrôtová nabíjačka pre smartfóny spolu s bezdrôtovým pripojením Apple CarPlay a Android Auto.

GT mieri vysoko

Modely GT dostali mnohé vychytávky v oblasti štýlu, ktoré prinášajú športovejší vzhľad a ďalšie interiérové ​​technológie. K tomu sa pridávajú väčšie 18-palcové zliatinové disky kolies a aj rozšírené bočné prahy a tmavá chrómová mriežka. Exteriérové ​​vylepšenia dopĺňajú dvojfarebné strešné lyžiny a Matrix LED svetlá.

Vnútri autá vo výbave GT dostali technológiu Clean Cabin. Tá filtruje škodliviny vstupujúce do interiéru. Disponuje aj konfigurovateľným prístrojovým displejom i-Cockpit s 3D efektom Peugeot. K dispozícii je tiež volant potiahnutý kožou s vyhrievaním spolu so sedadlami ozdobenými alcantarou. Výbava GT má tiež Focal Premium HiFi a Peugeot Driver Driver Pack, ktorý ponúka športové nastavenia pre riadenie a odozvu na plyn.

GT Premium je prémiový

Vrcholom radu je špecifikácia GT Premium. Automobily GT Premium dostali do výbavy 18-palcové disky kolies. Tie sú mierne iného dizajnu ako vo výbave GT. GT Premium je vybavený aj podpornejšími prednými sedadlami s masážnou funkciou a bedrovou opierkou. Súčasťou je aj Drive Assist Pack Plus, ktorý pridáva poloautonómny asistent určovania polohy v jazdnom pruhu, 360-stupňovú parkovaciu kameru a poloautomatický parkovací asistent. K dispozícii sú aj elektrické dvere batožinového priestoru s nožným senzorom.

Možnosti pohonného ústrojenstva 308 SW zodpovedajú variantom hatchbacku, pričom v ponuke je jeden benzínový, jeden naftový a dva plug-in hybridné pohony. Všetky motory spolupracujú s  osemstupňovou automatickou prevodovkou. Benzínový motor je trojvalec s turbom a výkonom 128 koní, pričom naftový motor tiež produkuje 128 koní z 1,5-litrového štvorvalcového agregátu.

Oba hybridy používajú benzínový motor spojený s elektromotorom s výkonom 109 koní a batériou s výkonom 12,4 kWh, ktorý produkuje buď 176 koní, alebo 222 koní. Vo výbave Active Premium však nemožno špecifikovať ani jeden hybrid, zatiaľ čo silnejší variant je k dispozícii iba s výbavami GT a GT Line.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJAutoExpress
Predchádzajúci článokPripravte sa na dopravné obmedzenia, Bratislavu čakajú ďalšie protesty. Kotleba plánuje masívnu blokádu!
Nasledujúci článokTEST Xiaomi Lydsto – toto je najlepší čínsky AKU vysávač do auta, funguje aj ako kompresor