Domov Elektromobilita Genesis GV60 odhalený. Prichádza elektrický súrodenec Hyundaiu Ioniq a Kii EV6.

Genesis GV60 odhalený. Prichádza elektrický súrodenec Hyundaiu Ioniq a Kii EV6.

V tomto prípade sa nejedná vyslovene o luxusnejší model značky Genesis. Jednoducho kórejská automobilka tiež nezaostáva s elektrifikáciou a tak odhalila ďalší elektrický model Genesis GV60.

Nový elektrický crossover stojí na koncernovej platforme E-GMP, na ktorej sú rovnako postavené aj modely Hyundai Ioniq 5 a Kia EV6. Okrem platformy majú však čo sa týka dizajnu veľmi málo spoločného. Napríklad Hyundai Ioniq je veľký hatchback, Kia Ev6 crossover-kombi a Genesis vytvoril tak povediac SUV-kupé. Napriek tomu sa zachovala pomerne vysoká strecha aby pre zadných cestujúcich poskytoval pohodlný priestor pre hlavy. Následne línia strechy klesá. Podľa informácií by mal GV60 ponúknuť viac a tým pádom by mal byť aj drahší.

Na odhalených fotografiách si môžeme všimnúť aj zapustené kľučky dverí a digitálne zrkadlá, ktoré nahradili tie klasické. Ak sa pozrieme na prednú časť vozidla, sú viditeľné dvojúrovňové svetlomety, ktoré pochádzajú od ostatných modelov značky ako Genesis G70 alebo GV70. Je pravda, že elektromobil masku chladiča vyslovene nepotrebuje, nuž Genesis sa rozhodol ju pridať na prednú časť vozidla z hľadiska dizajnu akurát v menšej podobe. Na spodnej časti vozidla pribudli aj plastové prvky, ktoré sú pri značke Genesis novinkou. Podrobnejšie informácie o dizajne sa dozvieme v nasledujúcich mesiacoch. Pomenovanie modelu GV60 vzniklo na základe písmena G, čo vyznačuje značku Genesis a písmeno V naznačuje označenie elektrických vozidiel EV.

Spojenie tradičných a moderných technológií

Prekvapením v dnešnej dobe a hlavne v prípade elektromobilu je množstvo fyzických tlačidiel v interiéri. Samozrejme nechýbajú ani dva veľké displeje, ktoré spájajú obrazovku pred vodičom a strednú obrazovku infotainmentu. Okrem týchto displejov pribudli aj dve nezvyčajné. Keďže je vozidlo vybavené digitálnymi spätnými zrkadlami a vonku sa nachádzajú len kamery. Zaujímavosťou je, že sa digitálne zrkadlá nemusia dostať do predaja v každom štáte. Dizajn interiéru sa taktiež výrazne líši od spomenutých koncernových súrodencov Hyundai a Kia.

Najväčšou novinkou v interiéri je však krištáľová guľa Crystal Sphere, s ktorou sa ovláda elektronická prevodovka a vodičovi podáva informácie o jazdných podmienkach. Pokiaľ sa vozidlo vypne zapne na nej náladové osvetlenie, čo je v podstate skvelý a jedinečný detail. Väčší priestor na palube zabezpečuje aj rovná podlaha vďaka plne elektrickej platforme.

Automobilka zatiaľ neposkytla množstvo informácií a elektromobil GV60 odhalila len na pár fotografiách s pár informáciami. Úplné informácie aj o výkone a cene sa dozvieme v čas, tvrdí Genesis. Elektromobil by sa podľa očakávaní mal dostať do predaja budúci rok. U nás ho ale pravdepodobne k dispozícii mať nebudeme, nakoľko značka Genesis na Slovensku oficiálne nie je.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 4

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTEST Dacia Sandero 1,0 SCe, jeden z posledných zo starej školy
Nasledujúci článokBudúcnosť je teraz. Xiaomi predstavilo svojho robotického psa CyberDog