Domov News Budúcnosť je teraz. Xiaomi predstavilo svojho robotického psa CyberDog

Budúcnosť je teraz. Xiaomi predstavilo svojho robotického psa CyberDog

Čínsky velikán vo svete technológií, Xiaomi napreduje rapídnym tempom. Aktuálne predstavujú robotického maznáčika CyberDog.

Robotické psy už nie sú takou veľkou novinkou, ako tomu bolo pred pár rokmi. CyberDog od Xiaomi až veľmi nápadne pripomína verziu robotického psa Spot od americkej spoločnosti Boston Dynamics. Ten aj zrejme dopomohol k vývoju tej verzie, ktorú predstavilo Xiaomi. Ide o robo-psa, ktorý dokáže už zopár trikov. Samozrejmosťou je chôdza, no vďaka použitej technológií dokáže aj rozoznávať ľudí.

zdroj: Xiaomi

Dokáže reagovať aj na ľudské povely, vie spraviť salto vzad a pomocou senzorov na „tele“ dokáže rozoznať pohladenie. Sumárne má CyberDog 11 senzorov, ako dotykových a ultrazvukových. Pokiaľ by sa vám pes zatúlal, nezúfajte, má v sebe zakomponovanú GPS, ktoré pomáhajú zorientovať sa.

CyberDog analyzuje svoje okolie v reálnom čase, mapuje prostredie a stanovuje si ciele počas toho, ako obchádza prekážky. Robot je schopný sledovať svojho majiteľa, kde využíva snímanie držania tela či rozoznávanie tváre,“ hovorí o novinke spoločnosť Xiaomi.

CyberDog sa dokáže pohybovať rýchlosťou 3,2 m/s a uniesť bude môcť 3 kilogramy. Motor, ktorý tohto domáceho maznáčika poháňa má výkon 220 ot./min. a krútiaci moment 32 Nm. V tele má zabudovanú platformu nVidia Jetson Xavier AI.

zdroj: Xiaomi

Prvoplánová výroba obsahuje 1.000 kusov tohto robo-psa. Všetky však pôjdu priamo k vývojárom, ktorí budú mať za úlohu psov naučiť čo najviac trikov, kúskov a zručností, ako doniesť danú vec, poprosiť, a mnoho iného. Zadarmo ich však nedostanú. Jeden takýto „počiatočný“ exemplár vyjde na 9.999 jenov, čo je približne 1.314 eur. Samozrejme, nie je to čiastka, ktorú nájdete iba tak na zemi, no oproti robotickému psovi od spoločnosti Bost Dynamics je to neporovnateľne menej. Ten vás vyjde približne na 74.500 $ (63.470 €). Ako to už v prípade čínskej značky Xiaomi býva, napriek svojej nízkej cene, dostanete veľmi kvalitný výrobok. Tak alergici neváhajte a odskúšajte robotického psa CyberDog od spoločnosti Xiaomi. Možno čochvíľa takýchto psov budeme bežne stretávať na uliciach.

Xiaomi CyberDog | Showcase | Bio-inspired Quadruped Robot

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJtheverge.com
Predchádzajúci článokGenesis GV60 odhalený. Prichádza elektrický súrodenec Hyundaiu Ioniq a Kii EV6.
Nasledujúci článokPrvý elektromobil ktorý ponúka vyšší dojazd ako spaľovacia verzia. Vyskúšali sme Mercedes-Benz EQS